Соус, який виправить смак будь-якої невдалої страви

21.06.2024   21:00    427

Простий рецепт соусу, який можна приготувати за кілька хвилин. І до курки, і до риби, і до овочів (причому, і до сирих, і до запечених, і смажених). Я люблю його навіть просто так, із хлібом. Смачно! І якщо раптом страва вийшла не дуже смачною (наприклад, як у мене іноді буває, якщо я забула додати до риби спеції), цей соус чудово доповнить смак.

Звичайно, я не “відкрию Америку” (як багато хто любить писати в коментарях), звичайно, цей соус багатьом знайомий і багато хто його теж постійно готує. Але якщо раптом не куштували – дуже рекомендую!

Останні новини:  Вівсяно-сирні булочки до чаю: виходять дуже смачними та швидко готуються

Приготування:

Основний інгредієнт соусу – сметана (або можна взяти грецький йогурт, менш жирний).

Нарізаю зелень. Зелень можна взяти будь-яку. Якщо подаю соус до овочів, додаю базилік, петрушку та пару листочків м’яти. Якщо до риби – листя петрушки. Або просто нарізаю дрібно кріп – він і до м’яса відмінно підходить, і до будь-яких овочів.

Останні новини:  Закусочне масло з грибами — ідея для смачного перекусу

Відправляю зелень до сметани і видавлюю сюди зубчик часнику.

Перемішую, додаю сіль за смаком та спеції. Спеції також можна взяти будь-які, які вам подобаються. Зазвичай додаю чорний перець та ароматні сухі трави (орегано, базилік, чебрець або суміш трав). Можна додати готові суміші (для страв із картоплі, наприклад, або для рибних страв). Можна для дотепності додати червоного меленого чилі.

Останні новини:  Улюблена випічка до чаю

Завжди виходить дуже смачно!




Іноді, коли мені зовсім ніколи, додаю до сметани просто адигейську сіль та сухі трави. Дві хвилини – і найсмачніший соус готовий.

Напишіть у коментарях, ви готуєте такий сметанний соус?


dailynews.kyiv.ua