Nissan GT-R знятий з виробництва

16.06.2024   23:45    461
Дві спеціальні комплектації Nissan GT-R стануть останніми для версії R35 на північноамериканському ринку.

Компанія Nissan оголосила, що виробництво GT-R для північноамериканського ринку завершиться в жовтні з двома спеціальними комплектаціями Skyline та Takumi Edition. 

Nissan GT-R R35

Skyline Edition створено на основі базової комплектації «Premium» і випускається виключно в синьому кольорі Bayside із блакитним інтер’єром. Ціна такої моделі – 132 985 доларів.  

Останні новини:  Mitsubishi планує відродити знамениті Lancer Sportback і Montero

Takumi Edition — це дещо змінена версія GT-R T-Spec 2024, пофарбована ексклюзивно в колір Midnight Purple та має спортивні вуглецево-керамічні гальма, золоті ковані колеса RAYS і ширші передні крила. У моторному відсіку є позолочена табличка VIN і червоні написи на зовнішніх значках на честь такумі, майстрів, які виготовляють GT-R. Така комплектація коштуватиме 152 985 доларів. 

Nissan GT-R R35

Обидві комплектації, як завжди, оснащені 3,8-літровим V6 із подвійним турбонаддувом потужністю 565 кінських сил, шестиступеневою трансмісією з подвійним зчепленням і повним приводом. Проте виробник не надав інформації щодо кількості примірників зазначених комплектацій. 

Останні новини:  BMW 7 Серії отримала просунутий автопілот

Nissan GT-R R35




Коли спорткар з’явився у 2007 році, GT-R шокував світ потужних автомобілів. Фактично, він змінив світ за своїм образом, змусивши багатьох інших автовиробників наполегливо працювати, щоб перемогти модель Nissan. Але з тих пір у Nissan виникли труднощі, і в міру того, як інші потужні автомобілі розвивалися. GT-R отримав лише кілька оновлень й два рестайлінга за 17 років. 

Останні новини:  ЄС готовий призупинити із Грузією діалог через закон про «іноагентів»

У прес-релізі Nissan зазначається, що «хоча R35 GT-R залишає незабутню спадщину, Nissan тепер зосереджений на майбутньому та наступній ері захопливих інновацій у продуктивності».  

Зокрема, компанія Nissan показала електричний концепт GT-R Hyper Force, але він може з’явитися не раніше кінця десятиліття. 


motorcar.com.ua