Надмірне вживання деяких вітамінів може спричинити випадання волосся

28.06.2024   18:00    510

Прийом занадто великої кількості добавок може мати негативні наслідки. Випадання волосся є природним явищем, однак, якщо ви втрачаєте більше 125 волосся в день, ви можете помітити витончення і порідіння.

Надмірне вживання вітамінів і харчових добавок може викликати випадання волосся. Дійсно, було виявлено, що надмірна кількість селену і занадто багато вітаміну А викликають випадання волосся.

Останні новини:  Названий овоч, який здатний захистити від небезпечних захворювань

У клініці з пересадки волосся Wimpole кажуть, що, хоча вітамін А є життєво важливою частиною здорового і збалансованого харчування, як і все інше, «його слід вживати в помірних кількостях».

«Той факт, що це вітамін, не означає, що занадто багато його не заподіє вам ніякої шкоди».

Останні новини:  Шкода та користь авокадо. Яка частина авокадо токсична

Всесвітня організація охорони здоров’я перераховує “алопецію” як результат хронічної токсичності вітаміну А.

Крім того, дослідження, в якому розглядаються 47 інших наукових робіт з цієї теми, визначає надмірну кількість вітаміну А як один з найбільш важливих токсичних агентів, що беруть участь у розвитку алопеції.

Краще не перевищувати рекомендовану межу вітамінів, тому що їх занадто багато може викликати різні проблеми зі здоров’ям. Більш того, надмірна кількість селену також може сприяти випаданню волосся у деяких людей.

Останні новини:  Вчені назвали смачний засіб для здорового серця та судин

За словами дослідників з Університету Суррея, споживання занадто великої кількості селену створює занадто багато антиоксидантних ферментів. Цей надлишок антиоксидантних ферментів змушує організм атакувати власні клітини, в тому числі в волосяних фолікулах, що призводить до випадання волосся.