Капуста як квашена за 1 годину

16.06.2024   12:07    215

Всім привіт! Сьогодні хочу Вам розповісти про рецепт дуже швидкої квашеної капусти. До цього рецепту я дійшла методом експериментів. Зима, я на дачі, навколо сніг, засипало дороги, я в цікавому положенні і так захотілося капустки квашеної, аж вилиці зводило Сиджу я з качаном свіжої капусти і думаю, як би прискорити процес, щоб до смаку була схожа. Не описуватиму тут всі експерименти, а напишу про вдалий, швидкий і дуже смачний.

Інгреієнти:

  • 1 кг. капусти (без качан)
  • 1 середня морква 150 г.

Для маринаду:

  • 350 г. окропу
  • 1 столова ложка без гірки солі
  • 2 столові ложки без гірки цукру,
  • 2 столові ложки оцту.
Останні новини:  Закусочний салат — на святковому столі він фаворит

Приготування:

Тонко шаткуємо капусту, натираємо на великій тертці моркву.

Нашатковану капусту кладемо в харчовий пакет, скручуємо його (не зав’язувати) і кладемо в мікрохвильову піч на 5 хвилин на повну потужність. Дістаємо пакет і даємо трохи охолонути приблизно 2-3 хвилини, викладаємо нашу капусту в миску, далі додаємо терту моркву і поливаємо гарячим маринадом, акуратно перемішайте інгредієнти.

ВАЖЛИВО не тиснути їх, щоб капуста залишилася хрумкою і морква не дала помаранчевого кольору. Зверху притиснути долонями, щоб маринад покрив капусту. На цьому етапі можете додати ще на свій смак сіль, цукор або оцет, тільки обов’язково пробуйте капусту прямо з розсолом! Забираємо в холодне місце приблизно на 1:00.

Останні новини:  Салат, який готую вже 20 років

Все, капуста як квашена готова, можна подавати до столу, але після ночі проведеної в холодильнику вона стає ще смачнішою. Таку капусту в холодильнику, в закритій тарі можна зберігати місяць і вона не втратить свої смакові якості, така ж ніжна і хрумка. Я при подачі додаю рослинну олію і цибульку.




Капуста в мене була дуже солодка сама по собі, тепер я завжди в магазині вибираю тільки білий і плескатий качан, зелена капуста, гірчить і суха.

Останні новини:  Абрикоси пішли, не проґавте шанс і закрийте їх на зиму у сиропі

Всі друзі та знайомі хто куштував мою капусту, попросили рецепт, тому хочу поділитися ним і з вами

Спробуйте приготувати, сподіваюся, вам теж сподобається мій рецепт!

Дякую за увагу та за ваші коментарі!


zhenskiy.kyiv.ua