Чим тонік відрізняється від тонера

18.06.2024   05:40    327

Грань між тонерами та тоніками зараз настільки розмита, що навіть виробники косметики іноді не розуміють, як назвати свій продукт. Тому найчастіше роблять це просто інтуїтивно. Але ми були б не ми, якби не спробували знайти правду. Тому нижче розповімо про головні відмінності тонера та тоніка.

Тонери та тоніки — у чому відмінність?

Одна з головних труднощів під час розпізнавання тоніка і тонера — в перекладі. Адже і tonic, і toner з англійської мови перекладаються однаково — “тонік”. Проте відрізнити один від іншого можна за низкою таких ознак.

Останні новини:  Що можна посадити на грядках часнику після того, як зібрали врожай

  • У тонера більш щільна та в’язка консистенція. А текстура тоніка більше нагадує воду.
  • Тонер зазвичай адресується сухій та чутливій шкірі. А тонік, зазвичай, підходить для жирної, проблемної та комбінованої.
  • Якщо ви бачите англійську назву toner, але українською вона перекладена як «тонік», довіряй першому.
  • Тонік часто називають lotion (лосьйон). Тому якщо бачите це слово на упаковці, можете бути впевнені, що це тонік.

В іншому функції тонера та тоніка схожі. Зазвичай вони використовувалися після очищення. Допомагають видалити сліди макіяжу, олії та бруду та відновити pН-баланс шкіри після очищувального засобу. Зазвичай, в основі формули тонізуючих засобів був спирт, який ідеально справлявся з очищенням, але сильно сушив шкіру. Сучасні тонери майже не містять спирту, але, як і раніше, відновлюють природний рН-баланс шкіри. А ось у тоніках він все ще може зустрічатися у невеликих кількостях.

Головні висновки, які можна зробити — орієнтуватися на початкову назву (англійською мовою) та властивості продукту.

Останні новини:  Овен, Козеріг, Скорпіон: чому вони завжди досягають мети

Що вибрати?

При виборі засобу краще відштовхуватися від свого типу шкіри. Власницям жирної та проблемної підійдуть очищаючі, матуючі та заспокійливі тоніки. А власницям сухої, чутливої та вікової — зволожуючі тонери.

Сухій шкірі потрібне зволоження. Тому вибирайте тоніки та тонери з такими інгредієнтами, як гіалуронова кислота, рослинні екстракти, ніацинамід та інші вітаміни.

Останні новини:  Як зменшити тривожність дітей при вимкненні світла

Для жирної та комбінованої

Матуючі, протизапальні, захисні — такі тоніки ідеально підійдуть для жирної та комбінованої шкіри. Вони підсушуватимуть епідерміс та нормалізуватимуть pH-баланс.




Для чутливої

Власницям чутливої шкіри підійдуть заспокійливі та гіпоалергенні тоніки. Зазвичай в їхню формулу включають про- і пребіотики, які підтримують баланс мікрофлори шкіри в нормі.

Для вікової

У складі антивікових тоніків шукайте антиоксиданти (вітамін C, пептиди, екстракт зеленого чаю) та зволожувальні компоненти — колаген та гіалуронову кислоту.


novosti24.kyiv.ua