Чи можна випускати кішку одну на вулицю

16.06.2024   23:00    490

Фелінологи розповіли про те, як правильно випускати кішку на вулицю, якщо вона раніше не мала такої можливості. Для цього необхідно дотримуватись деяких правил.

Так, треба звернути увагу на вік тварини. Котят до 4 місяців не варто випускати, доки їм не зроблять необхідні щеплення. Доросла ж кішка має прожити на новому місці не менше 4-6 тижнів, щоб знаходити дорогу додому.

Останні новини:  Садівники розповіли, як правильно вирощувати гладіолуси

Кішці знадобляться документи у вигляді нашийника з ідентифікаційною биркою. Там має бути вказано ваш номер телефону, щоб з вами могли зв’язатися. Крім того, нашийник дасть зрозуміти, що кішка не бродяча.

Безпечний простір. Кішку краще тримати якомога далі від водойм, куди вони можуть випадково впасти та від отруйних для них рослин. Водночас їм сподобаються високі місця та відкриті сонячні простори.

Останні новини:  Єдиний спосіб врятувати одяг із бавовни, що сів після прання

Котячі дверцята. Найзручніша річ для приватного будинку. Таким чином кішка зможе приходити і йти в будь-який зручний для себе час, а вам не знадобиться тримати двері відчиненими. Крім того, є нові моделі, які зупинять інших тварин.

Супровід кішки. Перші кілька разів обов’язково треба виходити на вулицю разом зі своїм улюбленцем. Хорошим доповненням стане пакетик смачної їжі. Лише коли ви зрозумієте, що кішка впевнено почувається зовні, можна відпускати її гуляти наодинці.

Останні новини:  Дієвий та простий домашній педикюр