Слойки на кефірі “Наполеон”

28.05.2024   00:32    24

Добрий день друзі! Сьогодні готуємо слойки «Наполеон», на смак нагадують відомий торт, але тільки вже добре просочений і смачний. Готуються швидко, з доступних інгредієнтів і результат вас точно порадує!

Інгредієнти:

Тісто:

  • борошно – 500 г
  • вершкове масло – 250 г
  • сіль – 1/3 ч.л.
  • розпушувач – 10 г
  • кефір (2,5%) – 250 мл

Крихта:

  • борошно – 120 г
  • вершкове масло – 150 г
  • цукор – 150 г
  • ванільний цукор – 8 г

Для змащування:

  • жовток – 1 шт.
  • молоко – 1 ст.л.

Приготування:

В мисці у мене 500 г просіяного борошна, тепер беремо 250 г холодного вершкового масла і натираємо його на тертці.

Щоб масло не тануло в руках і краще натиралося – постійно обсипаємо його борошном.

Останні новини:  Три поради в приготуванні картоплі від досвідчених господинь

Далі борошно та вершкове масло руками перетираємо в дрібну крихту. Додаємо 1/3 ч.л. солі та 10 г розпушувача. З’єднуємо інгредієнти разом та виливаємо 250 мл кефіру (у мене жирністю 2,5%). Замішуємо тісто.

Воно дуже швидко збирається в єдину кулю, не прилипає до рук і залишається ніжним та м’яким.

Цей рецепт слойок, на мій погляд, один з найвдаліших. Тісто можна приготувати заздалегідь і залишити у холодильнику, навіть до наступного дня. Але якщо ви плануєте випікати печиво того ж дня, залишаємо тісто в холодильнику на 2 години. Обов’язково кладемо його в пакет, щоби не завітрювалося.

Слойки у нас будуть не із заварним кремом, як торт, а з крихтою. Для цього 150 г холодного вершкового масла натираємо на великій тертці в борошно (муки у мене тут 120 г). Висипаємо 150 г цукру та 8г ванільного цукру. Перетираємо руками в крихту.




Тим часом у мене минуло 2 години, тісто дуже добре охололо. Розрізаємо його на 5 частин. Вони мають бути приблизно однакового розміру. Якщо якийсь шматочок вийшов трохи більше – нічого страшного. Тісто скочуємо в кульки.

Останні новини:  Корейський салат з кабачків

На присипаний мукою стіл кладемо тісто, його теж зверху припиляємо мукою, розкочуємо в пласт прямокутної форми. Тут немає сенсу розкачувати тісто так, щоб воно просвічувалося, воно має бути тонким, але по товщині десь 2-3 мм.

На широку дошку кладемо пергаментний папір, на качалку накручуємо тісто і акуратно переносимо на дошку. Зверху рівномірно розподіляємо крихту.

Далі розкочуємо наступний пласт тіста і так само переносимо його на перший. Тісто еластичне та його можна підрозтянути до потрібного розміру. Знову у нас йде шар крихти і потім по черзі розгортаємо все тісто і прошаровуємо його штрейзелем.

Останні новини:  Вітамінний салат з буряка

Зверху накриваємо останнім пластом, защипуємо краї та їх обрізаємо, щоб слойки вийшли більш рівні. Розрізаємо заготовку на 2 половини, потім кожну половину ще на 2 частини. Перевертаємо дошку та розрізаємо на квадрати.

Акуратно широким ножем або шпателем переносимо шари на деко, застелене папером для випічки.

Один жовток та 1 ст.л. молока змішуємо разом і обмазуємо кожну слойку. Відправляємо випікатися в заздалегідь розігріту до 170 градусів духовку на 35-40 хвилин.

З цієї кількості інгредієнтів виходить велика порція слойок. Вони дуже смачні та ароматні, зверху хрусткі, а всередині – м’які.

Після остигання присипаємо їх цукровою пудрою і кличемо сім’ю пити чай.


novosti24.kyiv.ua