Експерт розповів, чи можна застосовувати бензин А-100 для прочищення паливної системи

27.05.2024   23:34    18

A-100 та A-95 мають різні октанові числа, що впливають на рівень стійкості пального до процесу детонації. Чим нижчий цей показник, тим менша антидетонаційна стійкість у палива — і навпаки. Важливо розуміти, що це не пов’язано з миючими властивостями палива.

Октанове число відіграє важливу роль у автомобільній техніці. Коли паливо змішується з повітрям та згоряє в камерах двигуна, виникає детонація. Цей процес може пошкодити циліндро-поршневий відділ. Однак пальне з великим октановим числом сприяє зниженню руйнівного впливу, роблячи роботу силового агрегату більш плавною та ефективною.

Останні новини:  З електромоторами та на інноваційній платформі: новий BMW X5 вперше помітили під час випробувань

A-100 не має миючих властивостей, він не здатний усунути нагар, який накопичується в камері згоряння або інші відкладення в паливній системі. Для цієї мети рекомендується користуватися особливими присадками, що мають необхідні параметри. Що стосується високооктанового палива, його потрібно заливати в авто тільки за наявності прямих рекомендацій автовиробника.

Таким чином, використання A-100 не є способом прочищення паливної системи. Для підтримки її чистоти рекомендується дотримуватися рекомендацій виробника та використовувати спеціалізовані присадки.

Останні новини:  Представлено новий Actyon від колишнього SsangYong


wheel-news.com