Як вибрати ролики дитині: інструкція для батьків

71

Майже кожна дитина виявляє бажання навчитися кататись на роликах. Але перш ніж почати це заняття, потрібно визначитися, з якого віку це буде оптимально. Фахівці радять починати катання на роликах не раніше, ніж дитина досягла трьох років. Роликові прогулянки розвивають координацію рухів, підтримують м’язовий тонус, розвивають уважність дитини, тому купити ролики для хлопчика чи дівчинки та починати заняття можна в 4-5 років.

Що потрібно врахувати під час вибору ковзанів?

Під час купівлі роликів зверніть увагу на:

  1. Розмір. Перш за все, вам потрібно визначити правильний розмір роликів для дитини. Потрібно порадитися з продавцем або скористатися розмірними таблицями, аби вибрати оптимальний варіант. Ролики для хлопчиків зазвичай мають більшу вагу, для дівчаток моделі легші та яскравіші за дизайном.
  2. Бренд. Бажано вибирати ковзани перевірених брендів, таких як K2, Fila, Powerslide, Flying Eagle. Вони дбають про безпеку та багато часу приділяють розробці саме дитячих варіантів роликів. Якщо ваша дитина мріє про ролики дитячі купити їх можливо, не витрачаючи багато часу. На сторінках інтернет-магазину Proroliki є багато варіантів.
  3. М’якість коліс. Початківцям краще вибирати ролики з м’якими колесами. Вони забезпечують краще зчеплення з поверхнею асфальту. У них можливо легко контролювати швидкість і маневри.
  4. Зручність і підтримку. Важливо, щоб ролики були комфортними для дитини й надавали достатню підтримку для ніг. Потрібно вибирати ковзани з достатньою амортизацією та зручною застібкою. Дитячі ролики для дівчинки чи хлопчика мають не тільки забезпечувати відмінну фіксацію стопи, а й мати хорошу повітропроникність і забезпечувати комфорт.
  5. Безпеку. У роликах мають бути надійні застібки та система кріплення, яка не дозволяє їм легко розстібнутися під час катання. Але купити ролики для дівчинки чи хлопчика – це тільки половина справи. Також знадобиться захисне спорядження: шолом, налокітники та наколінники.
  6. Вартість. Вибираючи ролики для дитини, потрібно вибрати оптимальну цінову категорію, що відповідає бюджету. Не завжди варто купувати найдорожчі моделі, особливо якщо дитина тільки починає вивчати мистецтво катання на роликах. Дитячі ролики, ціна на які коливається в середньому ціновому діапазоні, стануть хорошим придбанням для початківця.
  7. Поради інших батьків. Поради батьків, які вже мають досвід у виборі роликів для своїх дітей, дуже корисні. Їх рекомендації допоможуть зробити грамотну осмислену покупку.
Останні новини:  Электрические котлы и их применение: эффективность и устойчивость

Прийняли рішення купити дитячі ролики? Київ має дуже багато мальовничих місць, які підходять для такого заняття, тому це, однозначно, вдала ідея. Але пам’ятайте, що безпека завжди на першому місці. Виберіть надійні та якісні ролики, а також не забудьте про захисне спорядження. Нехай ваша дитина насолоджується катанням на роликових ковзанах у безпечному та комфортному середовищі.