Як швидко вивести воду з організму в безпечні способи

24.04.2024   17:31    372
Як швидко злити воду з організму: інструкція для періоду свят

Не секрет, що існують прості, але не найбезпечніші способи швидкого позбавлення зайвої рідини в організмі. Іноді для цього приймають високу дозу кофеїну або сильнодіючі сечогінні. Але від таких екстремальних заходів краще утриматися: по-перше, через високе навантаження на нирки, а по-друге, через те, що вся скинута рідина потім швидко накопичиться ще в більшому обсязі. Краще придивитися до здорових способів позбавлення від набряків, які можна практикувати в будь-який період.


Нутриціологи рекомендують у боротьбі з набряками, головне, дотримуватися водного режиму. Потрібно пити більше води, щоб вона в буквальному сенсі циркулювала всередині. Питний режим для видалення води з організму працює ефективніше інших здорових методик і усуває рідину, що накопичилася, через яку з’являються набряки.



Також при набряку дуже важлива фізична активність, адже лімфатична система активізується саме завдяки руху. Що цікаво, найбільш виражений лімфодренажний ефект має не кардіонавантаження або інші інтенсивні види фітнесу, а розтяжка. Тому з набряками найкраще боротися на заняттях зі стретчингу, йоги чи пілатесу. Якщо не вдається відвідати групові заняття у фітнес-клубі, займайся вдома. Сьогодні в інтернеті можна знайти заняття для будь-якого рівня підготовки. Головне — бажання працювати над собою та своїм тілом.



А ще варто пам’ятати, що набряклість часто виникає на тлі захоплення солоним, гострим та копченим. Отже, варто взяти себе в руки і виключити ці продукти — ну, або хоча б спробувати їх скоротити.

Зменшення споживання солі для зниження затримки води допоможе швидко прийти до тями після довгих свят – навіть у випадку, якщо ти вирішиш відмовитися від снеків або приправленого соусом шашлику хоча б в останній день до закінчення довгих вихідних.
Якщо потрібно терміново впорядкувати обличчя перед важливою зустріччю, використовуй патчі під очі. Щоб вони правильно працювали, їх потрібно заздалегідь охолодити та використовувати строго за інструкцією.

Загалом корекція меню — один із найважливіших кроків у боротьбі з набряками. Але тут потрібно розібратися, на що ти готова заради схуднення за рахунок усунення набряклості.

Останні новини:  Терміново прибирайте їх із раціону: лікарі назвали продукти, які можуть викликати артрит

Якщо ти хочеш перевірити на собі, як швидко позбутися надлишків води в організмі, спробуй виключити з раціону борошняне, цукор у всіх видах, а також консерванти. До останньої категорії відносяться не тільки власне консерви, але також ковбаси, сири та подібні продукти. Як правило, через пару-трійку днів такої дієти вся зайва вода йде. Але довго тримати такий режим навряд чи вийде, тож краще придивитися до його лайт-варіанту, якого можна дотримуватись вже під час весняних вихідних.

  • Насамперед слід скоротити кількість вуглеводів. Організм зберігає вуглеводи у вигляді глікогену, який притягує воду: як показують дослідження, на один грам глікогену припадає цілих 4 г води. Вуглеводи також можуть підвищувати рівень інсуліну, що збільшує затримку натрію, а потім води.
  • Їж більше калію! Калій допомагає підтримувати нормальний рівень рідини у клітинах. Фрукти, овочі та бобові з підвищеним вмістом калію (наприклад, морква, гарбуз, помідори, авокадо, квасоля, сочевиця, буряк, гранат) допоможуть протистояти впливу надлишку натрію та подальшій затримці рідини.
Останні новини:  Апное уві сні: ознаки, на які потрібно обов’язково звертати увагу


prostoway.com