Терміново прибирайте їх із раціону: лікарі назвали продукти, які можуть викликати артрит

05.05.2024   11:07    268


Згідно з дослідженням, проведеним вченими з Колорадо, споживання продуктів, що містять триптофан, може бути пов’язане з розвитком артриту. Про це пише Рixelinform.


Виявляється, при розщепленні триптофану в кишківнику утворюється поєднання індолу, яке може спровокувати початок запального процесу, що, як відомо, є фактором, що викликає різні захворювання.

Триптофан міститься в курці, індичці, м’ясі, рибі, молочних продуктах та деяких горіхах. Це важлива амінокислота, необхідна для зростання, підтримки м’язової маси та білкового обміну. Оскільки організм не може синтезувати цю амінокислоту самостійно, необхідно одержувати її з їжі.

Останні новини:  Простий спосіб поліпшити здоров’я за допомогою склянки теплої води

Проте вживання продуктів, багатих на триптофан, не завжди сприятливе для організму. У деяких випадках така їжа може стати тригером для запалення та завдати шкоди.

Цей висновок було зроблено дослідницькою групою під керівництвом доктора Крістін Кун, яка використовувала мишей як об’єкт експерименту. У присутності індолу цих тварин активувалися маркери запалення.



Вчені виявили порушення в імунній системі та вироблення патогенних речовин – обидва ці фактори можуть спровокувати розвиток аутоімунних захворювань, таких як ревматоїдний артрит, спондилоартрит та інші.

Останні новини:  8 важливих звичок, які варто набути в 30 років, щоб зберегти здоров’я до глибокої старості

Проте вчені стверджують, що перетворення триптофану може відбуватися різними шляхами і не завжди призводить до аутоімунних процесів. Це залежить від складу та стану кишкової мікрофлори, які визначають, чи утворюється індол і в якій кількості.

Ще ми повідомляли, як відрізнити коронавірус від грипу чи застуди: це легко перевірити.




clutch.net.ua