Вчені визначили, коли помре Земля

19.04.2024   18:03    300

Вчені з’ясували, коли помре наша планета. Очікуваний час смерті Землі – через кілька мільярдів років. Але непридатною для життя вона стане набагато раніше – приблизно через 1,3 мільярда років. Це, як пише Live Science, це станеться в результаті природної еволюції Сонця.


А от людство вимре ще раніше – в найближчі кілька століть, якщо нинішні темпи антропогенного зміни клімату не будуть знижені.

Останні новини:  Науковці застосували революційний метод повітряних потоків для навчання роботів-гуманоїдів

Як розповів Live Science Раві Коппарапу, планетарний вчений з Центру космічних польотів Годдарда НАСА, Земля має приблизно 4,5 мільярда років, перш ніж Сонце стане великим червоним гігантом та поглине нашу планету.

Крім того, приблизно через 1,3 мільярда років люди не зможуть фізіологічно вижити в природі на Землі, адже будуть стійкі жаркі та вологі умови. Приблизно через 2 мільярди років океани можуть випаруватися, коли рівень яскравості Сонця буде майже на 20% більше, ніж зараз.



До часу смерті Землі можуть дожити деякі види життя. Наприклад, екстремофіли, які живуть поблизу гідротермальних джерел на дні океану.

Останні новини:  Вчені розгадали таємницю унікальних стародавніх сокир


inforoom.com.ua