В Абу-Дабі пройшли перші перегони безпілотних автомобілів

30.04.2024   16:00    233

В Абу-Дабі пройшли перші перегони повністю автономних болідів. Перегони відбулись на автодромі Yas Marina Circuit, що знаходить в Об’єднаних Арабських Еміратах. Усі учасники змагань використовували однакові боліди Dallara Super Formula, обладнані системою повністю автономного водіння.


Незважаючи на те, що історична подія була повноцінною, від старту до фінішу, шлях був далеко не гладким. Кваліфікація перетворилася на хаотичний балет з поворотів, обертань та незрозумілих піт-стопів. Суперкари Dallara без водія, оснащені камерами та новітнім програмним забезпеченням, ледве долали трасу Yas Marina Circuit.

Останні новини:  В Україні змінилася процедура обов’язкового техогляду автомобілів

Диктори давали коментарі, наповнені заявами про «розширення меж науки», коли… автомобілі незрозумілим чином з’їжджали з траси або виконували імпровізовані піруети.



Епоха автономних перегонів лише починається. Цим самоврядним гонщикам доведеться пройти довгий шлях, перш ніж вони зможуть кинути виклик людським водіям на трасі. І хоча прогрес, досягнутий з моменту першого повноцінного заїзду Roborace у 2017 році, незаперечний, ми все ще знаходимося на ранній стадії.

Останні новини:  До 7 000 грн штрафу: де заборонено залишати відкритими вікна авто


newsauto.com.ua