Українці почали у 6 разів частіше укладати договори купівлі-продажу авто

26.04.2024   21:41    818

У квітні спостерігався помітний сплеск активності з реєстрації транспортних засобів у сервісних центрах МВС, повідомляє Укравтопром з посиланням на дані Головного сервісного центру МВС.

Попит на перереєстрацію за договорами купівлі-продажу та дарування помітно зріс. З початку місяця було подано 110 997 заяв на перереєстрацію за договорами купівлі-продажу, що значно більше, ніж за аналогічний період березня (74 389 заяв).

Останні новини:  Продемонстрували культовий автомобіль, який простояв понад пів століття в гаражі (Фото)

Крім того, останнім часом помітно зросла кількість перереєстрацій транспортних засобів на підставі договорів дарування. Лише за перші три тижні квітня було зареєстровано 2564 таких транзакцій, що майже в шість разів більше, ніж за відповідний період березня.

Варто зазначити, що відповідно до нового закону про мобілізацію для потреб Збройних Сил, транспортні засоби можуть бути вилучені у фізичних осіб в Україні, які володіють більш ніж одним транспортним засобом.

Останні новини:  Як виглядає електрокар за 100 000 грн (фото)

сервісний центр



Щодо вилучення транспортних засобів для військових потреб, то 16 квітня 2024 року Президент України Володимир Зеленський ратифікував закон про мобілізацію. Одне з ключових положень цього закону стосується реквізиції автомобілів у громадян для потреб Збройних сил.

Під час мобілізації громадяни України зобов’язані надавати Збройним Силам України та іншим військовим формуванням будівлі, споруди, транспортні засоби та інше майно з подальшим відшкодуванням понесених витрат. Цей захід вплине виключно на тих українців, які володіють більш ніж одним транспортним засобом.




avtosota.com

Останні новини:  33-річний Peugeot з пробігом продають за ціною нової Tesla (Фото)