Росія заявляє, що на 250% збільшила виробництво ракетної системи ураження ТОС-1А «Солнцепек»

21.04.2024   13:02    1213

Російський виробник бойових машин «Уралвагонзавод» оголосив, що виробництво важких вогнеметних ракетних систем ТОС-1А «Солнцепек» було збільшено на 250%.

Подробиці

Рішення збільшити виробництво випливає не тільки зі збільшення виробничих потужностей, але й відображає стратегічне значення цих систем на полі бою. У звітах Army Recognition станом на 22 листопада 2023 року було зазначено, що приблизно 50 одиниць ТОС-1А та його наступника ТОС-2 перебували в експлуатації.

Останні новини:  У РФ розширять головне військове кладовище - ЗМІ

У відповідь на вразливість цих систем, зокрема від атак українських безпілотників і боєприпасів, захист ТОС-1A було нібито покращено. Встановлення броні «клітки» від ударів FPV-дронів і барижуючих боєприпасів, а мобільна система електронної боротьби «Волнорєз» забезпечує додаткові захисні можливості від електронних загроз.

ТОС-1А оснащений ракетною пусковою станцією, яка вміщує 24 ракети



Незважаючи на ці модернізації, подібні російські системи зазнали значних втрат: за повідомленнями, під час повномасштабної війни було знищено 20 одиниць ТОС-1А.

Останні новини:  РФ загрожує західним країнам «ударом відплати»

Радіус дії ТОС-1А дещо обмежений порівняно з традиційними артилерійськими системами. Він може ефективно вражати цілі на відстані від 400 метрів до 6 кілометрів. Цей менший ефективний радіус дії призначений для максимізації руйнівної сили його боєприпасів у зосередженій зоні. Зброя запускає 220-мм ракети, оснащені паливно-повітряною вибухівкою, яка може генерувати екстремальні температури до 3000 градусів за Цельсієм під час детонації. Ця інтенсивна спека не тільки спричиняє негайне знищення, але й споживає весь кисень поблизу, створюючи ударну хвилю високого тиску, яка може знищити піхоту та неброньовану техніку.




wheel-news.com

Останні новини:  У РФ розширять головне військове кладовище - ЗМІ