РФ почала продавати нафту Urals на чверть дорожче за цінову стелю - ЗМІ

11.04.2024   07:31    1126
РФ почала продавати нафту Urals на чверть дорожче за цінову стелю - ЗМІ

Фото: Getty Images

Західні компанії мають отримати спеціальний документ, який підтверджує, що вартість нафти з РФ становить не більше 60 дол. за барель


Американські чиновники все ж таки позитивно оцінюють обмеження, що змушують Росію продавати сировину через “тіньовий флот”.

Росія продає свій флагманський сорт нафти Urals по 75 доларів за барель – на чверть дорожче встановленої членами G7 стелі цін. Про це повідомляє Bloomberg в середу, 10 квітня.

Останні новини:  Російські військові отримали нову партію БМП-3 з системами маскування «Накидка» і додатковим захистом

Офіційні особи США відстежують зростання цін і пояснюють його ширшою геополітичною динамікою. Нафту Urals відвантажують із портів Балтійського та Чорного морів.

Будь-яка західна компанія, що бере участь у транспортуванні російської нафти, має отримати спеціальний документ, який підтверджує, що вартість вантажу становить не більше 60 доларів за барель.



Американський чиновник заявив, що обмеження цін на нафту, як і раніше, дає сподіваний ефект – зменшує суму грошей, яку Кремль має від її продажу. Обмеження змушує РФ продавати сировину через “тіньовий флот” Росії.

Останні новини:  РФ не змогла вивести з Індії рупії, що скупчилися на рахунках

“США планують продовжувати застосовувати обмеження, запроваджуючи санкції щодо суден, які працюють у “тіньовому флоті”, але не робитимуть цього у відповідь на будь-які конкретні рухи ринку”, – анонімно повідомив виданню чиновник.




korrespondent.net