Renault зупинить виробництво Arkana на користь кросовер-купе Dacia

20.04.2024   18:41    614
Французька марка Renault вирішила зупинити виробництво моделі Arkana, а місце кросовера займе аналогічна модель від Dacia на базі нового кросовера Bigster.

Кросовер Renault Arkana так й не став бестселером, хоча французька автомобільна група й намагалась локалізувати та продавати модель на багатьох ринках (в тому числі й в Україні). 


Минулого року, кросовер-купе отримав рестайлінг, але нового покоління, з огляду на результати продажів, вже точно не буде. 

Останні новини:  У США втричі впали продажі нових Subaru BRZ

Тим не менш, Renault Group не збирається поступитися позицією на ринку, й місце Arkana має замінити перший кросовер-купе Dacia. 

Новинка від Dacia 

Dacia Duster Extreme 2024 року





Dacia Duster Extreme 2024 року

Протягом багатьох років існували припущення про те, що Dacia Duster матиме альтернативний кузов купе в асортименті. Проте Dacia Duster Coupé може так й не з’явитись, адже кросовер-купе буде побудований на базі майбутнього Dacia Bigster. 

Останні новини:  З запасом ходу до 700 км: електричний позашляховик Mercedes-Benz G-Class отримає нову батарею

Новий флагман румунського бренду буде представлений цьогоріч і стане основою кросовера-купе, який на сьогодні не має назви.  

Dacia Bigster великий кросовер 2021 презентація

Dacia Bigster великий кросовер 2021 презентація

Розроблений на платформі CMF-B, Bigster Coupe матиме важке завдання утримати клієнтів, які традиційно обирали б Arkana. Проте новинка буде доступною з бензиновими двигунами, електрифікованими за допомогою технологій 48-вольтового легкого гібрида (MHEV) і гібрида з самозарядкою (HEV). Крім того, він матиме біпаливну версію з відповідною адаптацією до використання LPG (Liquefied Petroleum Gas – Зріджений нафтовий газ). 

Останні новини:  Suzuki Jimny став поліцейським автомобілем в Італії

Версії плагін-гібриду (PHEV), швидше за все, не буде через вартість цієї технології. Це призвело б до різкого зростання ціни комплектації.   

Якщо все піде за планом, Bigster Coupé буде готовий до виходу на ринок у середині 2026 року, коли й має завершитись поточна генерація Arkana. 


motorcar.com.ua