Медики розповіли про дев’ять небезпечних наслідків вживання алкоголю для здоров’я людини

24.04.2024   11:31    456

Медики вважають, що вживання алкоголю негативно впливає на організм людини. Вони розповіли про дев’ять небезпечних наслідків, які позначаються на фізичному і психічному здоров’ї.

Згідно з твердженням експертів, при вживанні спиртних напоїв можна спостерігати зменшення працездатності мозку людини. Також медики повідомили, що підвищується ризик виникнення раку ротової порожнини, гортані та стравоходу.

Останні новини:  Названі категорії, які схильні до розвитку хвороб серця

Вживання алкоголю може провокувати набряк обличчя і потовщення носа. У людей, які вважають за краще тривалий період часу пити спиртні напої, підвищується ризик появи захворювань серця.

При цьому також може відбуватися порушення роботи статевих органів, зменшення показників тестостерону у чоловіків. Занадто часте вживання алкоголю призводить до хвороб печінки, можуть виникнути набряк, запальний процес, ожиріння і цироз.



Також спостерігається пошкодження периферичних нервів, з’являються проблеми зі шлунком і кишечником. Наприклад, часто запалюється слизова оболонка, розвивається рак, порушується всмоктування поживних речовин. У любителів алкоголю можна спостерігати пошкодження підшлункової залози.

Останні новини:  Чому постійно скаржитись — шкідливо