Ізраїль вирішив, як відповість Ірану за ракетні атаки, – JP

17.04.2024   18:19    1795

Армія оборони Ізраїлю вирішила, як завдаватиме удару у відповідь по Ірану, але ще не визначила час. Про це пише Jerusalem Post із посиланням на джерела.

Начальник штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Халеві натякнув, що час атаки не буде негайним, “щоб дати громадянам на цьому пасхальному тижні жити майже як зазвичай”. Однак, зазначає видання, можливо, це є частиною майстерної фальшивки, покликаної змусити Іран та його довірених осіб послабити пильність.


“Але, принаймні, просте прочитання відповідних сигналів дає змогу припустити, що масштабна атака не є неминучою найближчими днями та може навіть бути відкладена на триваліший термін”, – пише JP.

Останні новини:  Німеччина передала нову військову допомогу ЗСУ

Серед передбачуваних варіантів нападу – удар по іранських ядерних об’єктах, “середній варіант” – удар по безпілотниках або балістичних ракетах, які безпосередньо брали участь в іранському ударі, або більш обмежені варіанти – вбивства конкретних осіб або покарання чиновників КСІР за кордоном разом із їхніми спільниками; або поєднання деяких із перерахованих вище варіантів із великою кібератакою.



Проте, зазначає видання, деякі сигнали вказують на те, що ВПС будуть задіяні для досягнення незвично значущої мети.

Останні новини:  У США спрогнозували нові терміни контрнаступу ЗСУ

Зазначається, що ЦАХАЛ оголосив про навчання в північному регіоні з метою перевірки взаємодії між своїми кібер-технічними підрозділами та оперативними підрозділами Північного командування.



“Це підкреслює, що частина відповіді Ізраїлю Ірану може бути в кіберсфері. Цілком можливо також, що напад з боку єврейської держави призведе до подальшого контрудару з боку Тегерана і його головної довіреної особи, “Хезболли”, – пише JP.

Конфлікт Ірану та Ізраїлю – що відомо

У ніч на 14 квітня Іран атакував Ізраїль – було запущено щонайменше сотню дронів і ракети. Армія оборони Ізраїлю заявила, що збила більшість повітряних цілей.

Останні новини:  «Найсучасніший і найсмертоносніший»: розпочинається створення нового європейського танку MGCS

Водночас унаслідок удару було поранено щонайменше 12 осіб, серед них семирічна дитина.

Президент США Джо Байден під час розмови з прем’єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу в неділю переконував його не атакувати Іран у відповідь на повітряну атаку в ніч на 14 квітня. Згодом Байден заявив, що “не вірить” у сценарій великої війни між Ізраїлем та Іраном.


uapress.kyiv.ua