Експерти назвали декілька способів використовувати аспірин не як ліки

29.04.2024   09:00    521

Відомий усім аспірин допомагає не тільки для полегшення симптомів болю та спеки – його таблетки можуть бути корисними і в інших ситуаціях.

Подробиці

Від лупи. З набридливою лупою можна боротися за допомогою аспірину. Розкришивши таблетку, додайте трохи шампуню і вимийте сумішшю волосся. Потім ретельно промийте.


Для зрізаних квітів. Букет квітів у квартирі піднімає настрій, прикрашає інтер’єр, але на жаль, у вазі він тримається недовго. Розчиніть у воді пігулку аспірину – це допоможе квітам простояти на кілька днів довше.

Останні новини:  Стан шкіри ніг може вказувати на діабет другого типу

Проти плям. Білий одяг згодом жовтіє під пахвами – саліцилова кислота в аспірині може допомогти позбавитися таких плям. Подрібніть таблетку і додайте трохи води, щоб вийшла паста; потім нанесіть її на пляму і потримайте кілька хвилин. Змийте суміш і випрайте одяг – має допомогти. Цей прийом також може бути ефективним проти набридливих плям від дезодоранту.



Від прищів. Саліцилова кислота міститься у багатьох продуктах проти прищів, і, використовуючи аспірин, ви можете створити такий косметичний продукт. Зробіть кашку з невеликої кількості води та потовченої пігулки, нанесіть на прищ і залиште на кілька хвилин – потім змийте. Дійте делікатно, не втирайте засіб і не тисніть сильно на шкіру, щоб не дратувати ще більше.



Проти огрубілої шкіри. Крім того, що аспірин має антибактеріальний ефект і добре підходить для боротьби з прищами, він також допомагає впоратися з мозолями та грубою шкірою на ногах. Змішайте п’ять розкрошених пігулок з невеликою кількістю лимонного соку та води. Обробіть сумішшю ступні, залиште приблизно на 15 хвилин, а потім змийте.

Останні новини:  У Швеції виявили незвичайний спосіб виявити ризик діабету