7 класних фільмів, у яких творці передали настрій весни і красу природи

25.04.2024   03:32    545

У весняний час хочеться нарешті скинути 100 шарів одягу, більше гуляти на свіжому повітрі та подорожувати, а ще — робити романтичні сюрпризи та і взагалі закохуватися. Тому є багато весняних фільмів про романтику, але наша добірка скоріше про естетику й емоції у час весни та початку літа.


Природа так багато дає людям, але ми повинні цінувати й помічати ці дари. Нехай весна за вікном та красиві кадри фільмів подаруються вам спокій на душі та натхнення для подорожей, змін або творчості.

1. «Таємничий сад» (The Secret Garden, 2020)

Мері — сирота, яка живе зі своїм дивним дядьком у маєтку. Йому немає ніякого діла до дівчинки, бо він і сам переживає втрату дружини та хворобу сина. Усі мешканці маєтку понурі й безрадісними, тож дитині нудно в такій компанії. Випадково Мері знаходить чарівний сад, який ніхто не помічав.



Там не тільки усе росте й квітне, а й здійснюються мрії. Навіть, якщо хочеш завести друга чи вилікувати смертельну хворобу. Море квітів, любов до природи й родини зцілюють навіть розбиті на друзки серця.

2. «Хранитель лісу» (The Watchman’s Canoe, 2018)



Джетт переїздить до резервації та серед лісів, дерев та річок усвідомлює, що почала розуміти мову природи. Як новенька у селищі, дитина потерпає від хуліганів, і викликає на свій захист… дерева. Вона точно особлива, і незримий зв’язок із природою існує.

Останні новини:  19 оригінальних весільних вбрань, які стануть чудовою альтернативою традиційній білій сукні

Про свій секрет дівчинка розповіла тільки місцевому сторожу. Серйозно дар дівчинки сприйняв тільки він. Разом вони мають пройти духовну подорож, у якій Джетт навчиться керувати емоціями та своїми надздібностями.

3. «Мої думки тихі», 2019

Звукорежисер Вадим хоче поїхати до Канади, але для цього треба записати голос рідкісного рахівського крижня. Підловити птаха можна тільки у певний період. Зараз від пошуку крижня залежить не тільки можливість отримати гарну роботу, а й закрити кредит на ремонт зуба. Тож мотивації ходити болотами на кордоні в юнака вистачає!

Фільм з неперевершеною грою Ірми Вітовської, справжніми діалогами сина й мами та проблемами, які українцям знайомі до болю. Але історія не лише про стосунки матері та сина. Відправляйтеся у подорож Україною та познайомтеся зі звуками природи й голосами тварин.

4. «Велика риба» (Big Fish, 2003)

Казка для дорослих із глибоким сенсом та приємними для ока кадрами від Тіма Бертона. Вільям Блум втрачає батька, і розуміє, як мало про нього знав. Старий часто розповідав дивовижні історії з подорожей, але повірити у них було складно. Знайомство і дружба з велетом, живий ліс, робота в цирку, сіамські близнюки та історія дивовижного кохання на все життя.

Вільям витратив багато часу, щоб зрештою зрозуміти: його батько був справді великою людиною та прожив захопливі пригоди. А казки були зовсім не вигаданими.

Останні новини:  Великдень в Україні: обряди, народні традиції святкування, застереження

Цікаво, що у знаменитому кадрі з тисячами нарцисів квіти були справжніми, й знімальна група кілька днів висаджувала їх. Подібне освідчення не зрівняється з банальною «101 трояндою».

5. «Марія-Антуанетта» (Marie Antoinette, 2005)

Історична драма Софії Копполи перенесе вас до прекрасних краєвидів Версалю. У фільмі Марія-Антуанетта — юна та чарівна дівчина, яка хоче розважатися, більше спати, проводити вечірки. Але в свої 19 дівчина має покинути дім та стати дружиною Людовіка, згодом — королевою Франції. За розвагами, іграми та пишними прийомами Марія-Антуанетта не помічає, що на вулицях Франці зароджуються революційні настрої.

Історія життя Марії-Антуанетти адаптована під сучасних молодих людей. Над одягом і взуттям для фільму працював дизайнер, і це вийшла б дуже незвичайна для нашого часу колекція.

6. «Їсти, молитися, кохати» (Eat, Pray, Love, 2010)

Письменниця Ліз вирушає в подорож світом після розлучення з чоловіком. Покидає кар’єру, дім і перспективи заради самого життя: смачно італійської їжі, духовного наставництва в Індії та ново сторінки в стосунках на Балі. Вона куштує незвичайні місцеві фрукти, знайомиться в пабах і на вулицях, відвідує храми та знайомиться з красою природи різних куточків світу.

Кожен крок, спів птахів, відкриття нового краще розкривають Ліз Гілберт саму себе. Часто для відкриття різних своїх граней треба змінити сотні локацій і обставин. Історія Джулії Робертс у ролі Ліз Гілберт — про натхнення, пошуки себе та сміливість бути щасливою в будь-якому віці та обставинах, бо на це заслуговує кожна жінка.

7. «Ван Гог. На порозі вічності» (At Eternity’s Gate, 2018)

Що ви знаєте про Ван Гога? Відомий художник, який зобразив соняшники та зоряну ніч? Божевільний, який відтяв собі вухо? Біографія відомого митця зображена не в одній стрічці, але в цій показано останні роки Ван Гога у містах Арль і Овер-сюр-Уаз у Франції. Туди він переселився з Парижа, аби жити серед природи. Серед краси Ван Гог створював один шедевр за іншим, і це стало найпродуктивнішим періодом його творчості.

Останні новини:  Що приготувати на Великдень цього року

Ван Гог бачив і відчував красу природи та світу. Земля, квіти, дерева, небо й гори у фільмі теж є важливою частиною сценарію. Саме через їх сприйняття розкривається талант художника. За час зйомок створили понад 100 копій картин Ван Гога, і на всіх кадрах актори насправді малювали без дублерів.

Весняні естетичні фільми з добірки різних жанрів і з такими несхожими персонажами. Обирайте той, що вам до душі сьогодні. Фентезі, драма, біографія чи українська комедія? У кожному ви побачите красу природи з різним настроєм. Відкривайте новий фільм після прогулянок, у готелі на відпочинку або на дачі та пізнавайте світ через мистецтво!



vsviti.com.ua