Виконує завдання на 100%: як працює на Харківщині машина для розмінування Armtrac (відео)

28.03.2024   09:41    1176

У Харківській області сапери почали застосовувати машину для розмінування Armtrac 400, яка може трощить будь-які міни і боєприпаси.

Як пише «Слобідський край» з посиланням на пресслужбу ДСНС України в Харківській області, кабіна Armtrac онащена високоякісною бронею та полікарбонатним склом, також машиною може керуватися дистанційно за допомогою спеціального пульта на відстані до 800 метрів.

Останні новини:  У Київській області через негоду повалило дерева і затопило вулиці (відео)

27 березня машина працює у Чугуївському районі. Як розповів начальник відділення механізованого розмінування Андрій Вакуленко, виконує машина своє завдання на 100%.



– На даній ділянці, яку ми розмінували, ми знаходили суббоєприпаси ПФМ 1 С, знаходили касетні елементи 9Н210, знаходили артснаряди різних калібрів. Так, сьогодні піротехнічним відділенням під час обстеження даної території після машини ми знайшли ручну гранату Ф-1, яка була залишена окупантами, – розповів він.

Останні новини:  В школі Києва прямо під час занять обвалилася стеля (відео)



За словами Андрія Вакуленко, боєприпаси, які ворог залишив на деокупованих територіях, несуть велику загрозу цивільним людям, в тому числі і дітям.

– Хочу закликати всіх людей, коли ви повертаєтеся на докуповані території, будьте обачні. Якщо бачите вибухонебезпечні предмети – не чіпайте, одразу дзвонить на 101. Один небезпечний рух може закінчитися дуже трагічно. Особливо небезпечні предмети дуже цікавлять дітей. Коли вони, не розуміючи, що це таке, можуть взяти їх в руки. На превеликий жаль, дуже багато стається підривів серед дітей, – каже сапер.  

Останні новини:  Українські льотчики використовують iPad, щоб запускати західну зброю (відео)

У ДСНС підкреслюють, що використання такої потужної машини як Armtrac 400 пришвидшить розмінування території Харківщини.