Війна проти України обходиться росії у 300 млн доларів на добу - WSJ

28.03.2024   23:46    675

Війна проти України обходиться росії у 300 млн доларів на добу.

Про це пише Wall Street Journal.

Через те, що Кремль постійно збільшує видатки на фінансування агресії проти України, а також через необхідність модернізації застарілої зброї, путіну, ймовірно, доведеться підвищити податки для населення, адже витрати можуть зрости.


За підсумками 2023 року путін заявив росіянам про економічне зростання на 3,6%. Однак воно пов’язане з тим, що трильйони рублів були вкладені Кремлем у військово-промисловий комплекс, зазначають експерти. Вони додають, що це не вбереже економіку рф у довгостроковій перспективі, а перші ознаки її виснаження можна бачити вже зараз.

Останні новини:  Росія спробує захопити якнайбільше територій до прибуття допомоги США - ISW

Аналітики порахували, що у Фонді національного добробуту рф зараз залишається $135 млрд, проте Кремль має доступ лише до $58 млрд — у ліквідних активах (доларах, акціях та облігаціях). Решта коштів — в основному в китайській валюті та золоті. Водночас, торік путін вивів із фонду $38 млрд.



У WSJ зазначають, що якщо цього року російський диктатор знову наважиться звернутися до Фонду, то грошей там не залишиться, саме тому він готовий піти на непопулярне рішення і підняти податки для росіян.

Останні новини:  Росія оголосила персонами нон ґрата двох латвійських дипломатів


newformat.info