В Україну йде потужне потепління: прогноз синоптика

26.03.2024   20:08    575


В Україні очікується серйозне потепління. Температура підвищуватиметься поступово впродовж найближчих днів й зрештою перетне позначку у +20°, а в деяких областях повітря прогріється навіть до літніх +24°. 


Про це в коментарі NV розповіла синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

За її даними, вдень 27 березня у східних областях місцями може бути невеликий дощ. 28 березня опади очікуються на Закарпатті та Прикарпатті. Водночас на решті території буде суха та спокійна погода, а вже вдень у більшості областей очікується суттєве потепління до +10°…+17°.

Останні новини:  Лубінець анонсував повернення в Україну великої кількості людей

Коментар: Це надходження тепла супроводжуватиметься більш відчутним вітерцем, 7-12 м/с“, – повідомила Наталія Птуха.

Також, за її прогнозом, 29 березня в більшості східних областей пройде невеликий дощ, а на високогір’ї Карпат ймовірний мокрий сніг. На сході країни опади продовжаться й 30 березня.



30 березня майже по всій країні повітря прогріється до +16…+22. Особливо тепло буде на заході України, де місцями температура підскочить аж до +24 градусів.

Останні новини:  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька

Така тепла погода, за даними синоптика, зберігатиметься й 1 квітня, але вже з 2 числа надійдуть нові атмосферні фронти. Вони принесуть дощі та певне зниження температури. але, за словами Птухи, різкого похолодання не буде – плюсові значення температури залишаться як вдень, так і вночі.




chasdiy.org