США назвали мету атак РФ на енергосистему України

30.03.2024   14:41    536
США назвали мету атак РФ на енергосистему України

У Кремлі хочуть зламати українців і занурити всю країну в темряву, вважають в американському уряді


Речник Ради національної безпеки США Адрієн Вотсон закликав Палату представників ухвалити законопроєкт про допомогу Києву.

Білий дім прокоментував останній удар Росії по енергосистемі України. Зокрема, там вваждають, що в Кремлі хочуть зламати українців і занурити всю країну в темряву. Про це йдеться в заяві речника Ради національної безпеки США Адрієн Вотсон.

Останні новини:  США запровадили нові санкції проти РФ і країн, що допомагають їй виробляти зброю

“Уночі (в ніч на 29 березня, – ) Росія здійснила одну з найбільших повітряних атак на енергосистему України від початку війни, позбавивши багатьох людей по всій країні тепла, води та електрики в холодні дні ранньої весни. Це бомбардування – частина серії російських атак на критично важливу інфраструктуру України – є жахливим нагадуванням про спроби Володимира Путіна зломити дух українського народу і занурити його в темряву”, – наголосив американський посадовець.



Він зазначив, що Україні треба захиститися від цих безперервних атак, тому необхідно, щоб Палата представників ухвалила двопартійний законопроєкт про додаткові заходи щодо забезпечення національної безпеки.

Останні новини:  Росія може застосувати ядерну зброю у Космосі: під загрозою більшість цивільних супутників

Він додав, що таким чином США зможуть відправити Україні більше засобів протиповітряної оборони.



“Україна потребує термінової допомоги, і ми не можемо дозволити собі подальших затримок”, – резюмував Вотсон.


korrespondent.net