Компанія Land Rover готує потужний і швидкий Defender Octa з мотором BMW

28.03.2024   10:00    375

Про позашляховик, названий на честь восьмигранної форми діаманта, відомо небагато. Наприклад, він отримає адаптивну пневматичну підвіску 6D Dynamics від Range Rover Sport SV і двигун V8 Twin Turbo з 48-вольтовою надбудовою. Це зробить Octa найпотужнішим Defender в історії. Нова версія культового позашляховика дебютує до кінця цього року.


Позашляховик Land Rover Defender Octa перевершить всі існуючі модифікації моделі за потужністю і динамікою, а відмінною рисою цієї версії стане власна емблема – ромб в колі. Відомо, що Octa буде оснащений адаптивною пневматичною підвіскою 6D Dynamics, стійки якої з’єднані гідравлічним контуром, що виконує роль стабілізатора поперечної стійкості і активно бореться з кренів при гальмуванні і кренами при проходженні поворотів.

Land Rover
Land Rover
Land Rover
Land Rover

Також Defender Octa отримає позашляхові шини і гальма Brembo, які показали на перших тизерних фотографіях.





Щодо двигуна, то це буде 4,4-літровий “твін-турбо” BMW, який на Range Rover Sport SV видає 635 кінських сил і 750 Нм крутного моменту. На топової комплектації Sport двигун поєднується з восьмидіапазонним автоматом, повним приводом, механізмом управління задніми колесами і активним диференціалом, який доповнює систему контролю вектора тяги з гальмами.

Останні новини:  Geely представила новий флагманський кросовер Galaxy Starship

Наразі Land Rover Defender Octa проходить серію випробувань у різних частинах світу, від льодових полігонів Швеції до пустелі Мохаве в Каліфорнії. Компанія пропонує зацікавленим клієнтам вийти на зв’язок до офіційної прем’єри і обіцяє влаштувати для них попередній показ.



nnews.com.ua