Hyundai може випустити пікап на базі Creta

28.03.2024   21:21    359

Компанія нібито вже розробляє компактну вантажівку, яка буде розташована на сходинку нижче 4,97-метрового Santa Cruz, що базується на Tucson. Hyundai готує автомобіль спеціально для ринків Бразилії, Аргентини, Південної Африки та Індії, що розвиваються, де невеликі пікапи користуються попитом. Бразильські ЗМІ прогнозують його дебют у 2026 або 2027 році та лінійку силових агрегатів від Creta.


Ідея перетворити Creta на пікап не нова. Ще у 2016 році на автосалоні в Сан-Паулу в Бразилії Hyundai представила концепт спортивної вантажівки Creta Sport Truck Concept (STC). Він мав 4,68 метра в довжину, 1,85 метра в ширину і 1,63 метра у висоту при колісній базі 2,8 метра. Тобто пікап був помітно більшим за перше покоління Creta, яке було доступне на той час.



Нова вантажівка буде побудована на базі другої Creta і, як очікується, розділить її лінійку двигунів: двигуни потужністю до 157 к.с. (до 166 к.с. на етанолі) і турбодизелі потужністю до 115 к.с. Архітектура інтер’єру також буде скопійована з кросовера, з поправкою на форм-фактор.

Останні новини:  MINI представила маленький електричний кросовер Aceman

Це не єдиний пікап, над яким працює Hyundai. Нещодавно корейський виробник подав заявки на реєстрацію назв Ioniq T10 та Ioniq T7, які можуть бути використані для пікапів на батареях різних розмірів.



Дочірня Kia теж збирається випустити пікап: очікується, що він зможе змагатися з Ford Ranger і отримає назву Tasman. Новинку побудують на базі Kia Mohave і оснастять турбодизелем V6, який на позашляховику розвиває 277 кінських сил.

Останні новини:  Українці почали у 6 разів частіше укладати договори купівлі-продажу авто



nnews.com.ua