Укртелеком продадуть новому власнику через борги

08.02.2024   19:23    121

Акції Укртелекому заарештували за борг у 1,8 млрд грн.

Арештовані виконавчою службою 93% акцій «Укртелекому» повинні бути продані для погашення 1,8 млрд грн боргу власника компанії — ТОВ «ЕСУ» — перед АТ «Ощадбанк», інформує Ukr.Media.


Про це стало відомо з даних державного банку.

Як наголошується в повідомленні, виконавча служба наклала арешт на майже 93% акцій «Укртелекому» за борги ТОВ «ЕСУ» (власник пакета акцій «Укртелекому») перед Ощадбанком після двох років судових спорів.

Останні новини:  В Україні різко здешевшав популярний овоч: яка ціна наразі

За даними Ощадбанку, ТОВ «ЕСУ» не здійснило погашення облігацій та не сплатило нарахований купонний дохід.

Державний «Ощадбанк» виграв в «Укртелекома» спір щодо договору купівлі-продажу облігацій на 1,5 млрд грн. Верховний суд ухвалив нове рішення, яким повністю відмовив «Укртелекому» у задоволенні його позовних вимог до Ощадбанку про розірвання договору купівлі-продажу облігацій.



За даними Ощадбанку, 15.09.2015 між «Укртелекомом» та Ощадбанком був укладений договір, згідно з яким банк зобов’язався передати у власність «Укртелекому», а останній зобов’язався не пізніше 15.03.2017 прийняти та оплатити облігації ТОВ «ЕСУ» (власник контрольного пакета акцій «Укртелекому») серії С за ціною 1 млрд грн плюс накопичений купонний дохід по облігаціях. У серпні 2017 року «Укртелеком» подав до Господарського суду Києва позовну заяву про розірвання договору та визнання зобов’язань за договором припиненими.




news-xl.net

Останні новини:  Українські розробники представили новий дрон-камікадзе, що стійкий до ворожих РЕБ