Полярники показали, як стрибають кити в Антарктиді (ВІДЕО)

28.04.2024   18:31    440


Англійською це називається breaching whale – тобто кит, що виривається з води. Він може вистрибнути повністю (коли над поверхнею з’являється більше половини тіла тварини) або частково.

Кити нерідко виринають з води, але побачити це дійство людині видається не так часто, полярники з Національного антарктичного наукового центру записали це видовище.


Як пояснили науковці, на відео з води виринає молодий представник горбанів – його вважають одним з найбільш стрибучих представників підряду вусатих китів.

Останні новини:  У Липецькій області РФ загорілася електропідстанція внаслідок атаки безпілотника (ВІДЕО)

За даними NOAA (Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США), стрибки китів над водою є однією з двадцяти дій, притаманних цим тваринам.



“Англійською це називається breaching whale – тобто кит, що виривається з води. Він може вистрибнути повністю (коли над поверхнею з’являється більше половини тіла тварини) або частково. Також під час стрибків бувають різні типи обертів – за годинниковою стрілкою, проти неї або взагалі без повороту, коли кит падає на спину чи бік”, – пояснюють вчені зі станції Академік Вернадський.



Науковці припускають, що така поведінка має кілька пояснень.

Останні новини:  ЗСУ знищили чергову колону техніки окупантів (відео)

Перш за все кити прагнуть позбутися паразитів, які масово живуть на їхній шкірі, зменшити подразнення від них й “почухатися” об воду.

Друга версія: стрибки – це спосіб комунікації. Оскільки звук стрибка чутно досить далеко, то його можуть використовувати як сигнал.

korrespondent.net