Інтернет-маркетинг — розробка стратегії просування

16

Інтернет маркетинг необхідний усім компаніям, що прагнуть до розширення клієнтської бази та зростання прибутку. Стратегія інтернет-маркетингу — це комплекс рішень та дій, що дають можливість досягти глобальної мети маркетингової кампанії в інтернеті.

Етапи розроблення стратегії інтернет-маркетингу

  1. Визначення цілей. Конкретизуйте завдання, відштовхуйтеся від реальності та встановлюйте терміни. Коли майбутнє вже визначено, воно перестає бути мрією та стає досяжною метою.
  2. Формування унікальної торговельної пропозиції. Щоб успішно просувати свій продукт, продавець повинен наголошувати, що пропонує щось унікальне. Причому вибір характерної риси має виходити з мети: наприклад, досягнення довіри споживача чи скорочення часу кожної окремої купівлі.
  3. Виділення цільової аудиторії. Щоб не витрачати час і кошти на роботу з незацікавленими користувачами, потрібно виділити цільову аудиторію, на яку буде спрямована вся подальша активність. Щоб визначити потенційних покупців, потрібно скласти їхній портрет: стать, вік, соціальне становище, дохід та ін.
  4. Пошук цільової аудиторії. На цьому етапі потрібно визначити, де та як можна комунікувати з потенційними покупцями. Майданчиками для спілкування можуть бути соціальні мережі, інформаційні портали, тематичні блоги, сайти суміжних тематик тощо.
  5. Вибір актуальних інструментів. Після визначення портрета свого потенційного клієнта та варіантів майданчиків для спілкування слід зрозуміти, як досягатиметься запланований результат. Цей етап може тривати досить довго, оскільки може передбачати тестове використання інструмента, щоб визначити, підходить він чи ні.
  6. Висування гіпотез і формування плану. На завершальному етапі складаються гіпотези розвитку, які оцінюються на здійсненність. На підставі проведеного аналізу формується конкретний план, за яким проводитиметься програма інтернет-маркетингу.
Останні новини:  Як правильно вибрати продукт для захисту дерева

Після складання докладного плану стратегії розпочинається його реалізація. Після закінчення першого місяця слід проаналізувати, яких показників досягнуто, внести до розробленої стратегії інтернет-маркетингу невеликі корективи відповідно до результатів, а також скласти докладний план на наступний місяць.




Людина без відповідного досвіду та навичок навряд чи зможе розробити ефективну стратегію інтернет-маркетингу, тому краще одразу звернутися по допомогу до професіоналів. Фахівці https://www.hustlerdigital.pro/ складуть для вас маркетингову стратегію, виявлять ще не залучені сегменти цільової аудиторії, підберуть оптимальні інструменти, розпишуть докладний план. Це виведе ваш бізнес на новий рівень, що передбачає істотне збільшення обсягів продажів, розширення їхньої географії та зростання прибутку.

Останні новини:  Имплант зуба в Грузии: полное руководство и лучшие клиники от каталога Мадлоба