Подорожуємо Європою безпечно

19

Вирушити в подорож Європою? – Чудова ідея для кожної сучасної людини, адже така поїздка пов’язана з безліччю відкриттів, позитивних емоцій й відпочинком від повсякденних проблем. Якщо раніше потрібно було отримати дозвіл, довго оформляти документи і тривалий час планувати подорож, то зараз все набагато простіше. Сьогодні достатньо аби був паспорт із правами міжнародного зразка, а також зелена картка, яку можна оформити за кілька хвилин уже дорогою до кордону.

Речі

Звісно, можливість захопити з собою більше речей є основною перевагою подорожі автомобілем. Проте зборам необхідно приділити увагу. Перед тим як усе пакувати в машину – прочитайте правила та ліміти перевезення через кордон. Особливо зверніться до пунктів, присвяченим продуктам, техніці, алкоголю, сигаретам, паливу. Крім того, чим більшою буде вага, тим більше витрачатиметься бензину та меншою маневреність. Зібрані сумки та інші предмети треба обов’язково міцно зафіксувати, бо під час різкого гальмування, повороту і тим паче зіткнення вони можуть не просто впасти, а загрожувати життю водієві із пасажирами.

Останні новини:  Як правильно вибрати продукт для захисту дерева

Страховка

Для багатьох вона просто умовність, до якої зобов’язують. На сам перед вона захищає від будь-яких незапланованих витрат у разі ДТП. На жаль, статистика така, що найбільше людина припускається помилок саме на чужій території через незвичні правила й навіть місцеву манеру водіння. Тому потурбуйтеся, щоб зелена картка була активна на весь період поїздки, навіть якщо вона затягнулася.

Нічна їзда

Багато хто вдається до рішення долати більшу частину дороги вночі і це колосальна помилка. Не маючи навичок їзди в темний час доби збільшується ймовірність аварійної ситуації. Можна втратити концентрацію чи заплутатися на незнайомій автостраді. Крім того, варто врахувати, що в деяких країнах пересування між населеними пунктами в темний період не вітається, а самі дороги недостатньо освітлюються.

Останні новини:  Имплант зуба в Грузии: полное руководство и лучшие клиники от каталога Мадлоба

Попутники

Думаєте, буде весело коли взяти з собою незнайомця, це не дасть нудьгувати, а в деяких випадках можна навіть трохи заробити? У жодному разі не підсаджуйте до себе незнайомих людей. Вони можуть виявитися шахраями, а це таїть у собі загрозу не тільки для вашого майна, а й життя.

Вихід з авто

Довго їхали і вирішили вийти з машини, щоб купити кави, розім’яти ноги? Тут варто задуматися про безпеку. Навіть, якщо перебуваєте від автомобіля за кілька кроків – обов’язково дістаньте ключі із замка запалювання та зачиніть двері. Професійному викрадачеві або злодієві достатньо кількох секунд, щоб позбавити майна водія, який нічого не підозрює. Також залишаючи машину, особливо на не охоронюваній стоянці – забирайте абсолютно всі речі чи ховайте їх, щоб вони не потрапляли в поле зору. Навіть коли залишається порожня сумка – можуть зламати авто, розбити скло.

Останні новини:  Як обрати якісний та сучасний вібратор для задоволення

Комплектація

Невідомо, що може статися в дорозі, тому автомобіль має бути укомплектований по максимуму. Аптечка – не просто заповнена, а містити препарати, які можуть знадобитися саме вам. Також не забувайте про запасні лампи, свічки, трос, аварійний знак, насос, запас питної води і змінні рідини, деколи це може зберегти життя.




Подорож Європою сподобається кожному водієві, але аби вона пройшла безхмарно варто дотримуватися заходів безпеки. Подбайте про стан машини, її комплектацію, відмовтеся від нічних поїздок і незнайомих попутників, приділіть увагу страховці та іншим важливим моментам.