Різниця між аміачними та безаміачними фарбами для волосся

12

Фарба для волосся – це засіб, який використовується з естетичних міркувань. Однак ціль такого використання може відрізнятися залежно від того, чи бажає людина зафарбувати сивину або просто змінити відтінок волосся. Тому потрібно дуже відповідально підходити до цього процесу, щоб купити фарбу для волосся, яка буде підходити саме Вам.

Для того щоб обрати правильний варіант фарби для волосся обов’язково потрібно звертати увагу на склад такого засобу. Залежно від цього фактору продукцію розділяють на аміачну та безаміачну.

Що таке аміачна фарба для волосся та в чому її особливості

Аміак – це досить класичний інгредієнт для фарби, який використовується різними компаніями вже протягом багатьох десятиліть. І це не дивно, оскільки речовина ефективно проникає вглиб кутикули волосся для заміни кольорового пігменту. Таким чином користувач може повністю зафарбувати сивину, не кажучи вже про те, щоб просто змінити відтінок волосся.

Останні новини:  Имплант зуба в Грузии: полное руководство и лучшие клиники от каталога Мадлоба

До основних переваг аміачної фарби потрібно віднести:

  • великий асортимент відтінків;
  • повне покриття локонів;
  • стійкість фарбування;
  • легкість змивання.

Однак варто зазначити, що аміак може негативно вплинути на стан здоров’я, якщо використовувати такі фарби для волосся надто часто. Також такий засіб не рекомендується використовувати вагітним жінкам або людям, які страждають на серйозні захворювання, вплив яких може погіршити дія аміаку. В такому випадку потрібно краще звертати увагу на фарбу, де в списку інгредієнтів аміак відсутній.

Останні новини:  Як правильно вибрати продукт для захисту дерева

Особливості безаміачної фарби

Безаміачна фарба не так ефективно зафарбовує сивину як продукція із цією речовиною. Також до характерної її особливості варто віднести не такий різкий запах. Зрозуміло. що фарба все одно має мати в складі спеціальний компонент, який буде змінювати пігмент в кутикулі волосся. Найчастіше для цього використовується етаноломін. Як і аміак, такий інгредієнт сприяє розбуханню волосся, таким чином пігмент в кутикулі зафарбовується набагато ефективніше.

Перш за все безаміачна фарба набагато безпечніша для використання. Також вона відрізняється такими іншими перевагами:

  • фарба створює характерний красивий блиск;
  • речовина не має неприємного різкого запаху, тому використовувати її набагато приємніше (але водночас складніше);
  • виробники часто додають в таку фарбу різноманітні додаткові корисні компоненти, наприклад, вітаміни, які позитивно впливають на стан здоров’я волосся.
Останні новини:  Як обрати якісний та сучасний вібратор для задоволення

І аміачна, і безаміачна мають великий попит серед покупців. Тому вам краще самостійно підібрати, яка фарба краще підходить під ваші вимоги.