Як вибрати GPS-обладнання для моніторингу автопарку

14

Система GPS-моніторингу транспорту призначена для відстеження геолокації, маршруту руху та інших параметрів авто. Супутникове спостереження значно спрощує контроль за транспортом, що особливо зручно, коли у вас на балансі десятки, а може й сотні машин.

Щоб обрати надійного партнера з моніторингу рухомих об’єктів, зверніть увагу на характеристики обладнання та наявні сервіси. Серед сьогоднішнього різноманіття ви легко знайдете трекери під особисті потреби та закладений бюджет.

Кілька порад щодо вибору GPS-системи для автомобіля

Загалом від онлайн-трекеру вимагається надійна та швидка робота, а також достатній функціонал. Тому, обираючи систему GPS-моніторингу автотранспорту, зверніть увагу на такі моменти:

  1. Функціональність. Для вас можуть бути важливі контроль витрат пального, фіксація температури, індикація спрацьовування замків або щось інше.
  2. Розміри. Компактні пристрої простіше встановити непомітно у важкодоступному місці. Але обов’язково врахуйте при цьому, чи необхідно під’єднувати трекер до електромережі автомобіля.
  3. Автономність. Наявність автономного живлення з інформуванням про ресурс батареї робить використання обладнання більш комфортним.

Зазвичай онлайн-трекери відрізняються простим налаштуванням і керуванням. При цьому похибка визначення геолокації складає лише кілька метрів, що дозволяє швидко повернути своє авто в разі викрадення. Деякі моделі додатково оснащені тривожними кнопками для зв’язку з охоронною службою або контактною особою. Таким чином, пристрої супутникового відстеження стають надійним доповненням звичайної сигналізації. І дозволяють власникам транспорту контролювати своє авто в режимі 24/7.

Що важливо врахувати, обираючи автомобільну бортову систему моніторингу

Обираючи систему стеження за авто, розгляньте можливість встановлення додаткових датчиків. Так, одна з головних статей витрат автопарку будь-якої компанії — закупівля паливно-мастильних матеріалів. Ситуація ускладнюється ще й постійним зростанням цін на бензин та дизель. Тож питання раціонального використання пального сьогодні стає актуальним як ніколи.

Встановлення датчика рівня палива дозволяє оператору в режимі онлайн отримувати інформацію про:

  1. кількість пального в баку машини;
  2. кількість заправок транспорту;
  3. об’єм кожної заправки;
  4. можливі зливи пального водієм.

Обов’язково зверніть увагу на особливості програмного забезпечення. Продуманий мобільний додаток робить відстежування переміщення транспорту зручною справою. І навпаки: якщо додаток має обмежений функціонал, зависає, видає помилки — ви витратите кошти задарма і зовсім скоро відмовитесь від контролю.




Також поцікавтеся досвідом компанії на ринку, переліком послуг, наявністю необхідних сертифікатів та кваліфікацією спеціалістів. Співробітники надійних компаній залюбки нададуть вам всю необхідну інформацію. А також нагадають, що у них є гарантія на обладнання та можливість забезпечити післягарантійне обслуговування.

Висновок

Сучасні системи GPS-моніторингу — це надійний інформаційно-пошуковий інструмент для відстеження місця знаходження службового авто. Трекери дозволяють викрити махінації з пальним та «лівими» рейсами, оцінити швидкісний режим та тривалість зупинок, проаналізувати витрати на пальне та покращити роботу підприємства. Вони незамінні для логістичних фірм, охоронних компаній, поштових служб, виробничих підприємств і, навіть, приватних автовласників.