Керамограніт чи керамічна плитка на кухню: що краще вибрати?

12

Для обробки приміщень використовується кераміка різних видів, тому перед покупкою слід детально ознайомитись з асортиментом, характеристиками та цільовим призначенням. До найпопулярніших типів керамічної плитки відносять керамограніт, клінкер, майоліку, котто, монокоттуру та бікоттуру.

Особливий попит має керамічна плитка на кухню від польського виробника «Opoczno», для якої характерна європейська якість та висока міцність. Дизайнери розробляють унікальний дизайн для кожної колекції, враховуючи потреби ринку та модні сучасні тенденції. Польська плитка відома у багатьох країнах та користується заслуженою популярністю.

Особливості керамограніту

Компонентний склад керамограніту не відрізняється від керамічної плитки, але він виготовляється за іншою технологією. Завдяки цьому досягається однорідність кольору по всій товщині.

Останні новини:  Почему профессионалы выбирают электроинструменты Makita?

На відміну від кераміки керамограніт має низький показати водопоглинання та невисоку пористість. Існує кілька видів – матовий, полірований, смальтований та ін. Це дозволяє легко підібрати матеріал, враховуючи цільове призначення.

До основних переваг керамограніту відносять високу міцність та твердість, морозостійкість, екологічність та довговічність. Він використовується для внутрішньої та зовнішньої обробки, у тому числі підлоги в приміщеннях з підвищеною інтенсивністю проходження та вологістю.

За рахунок матової та неслизької поверхні його часто укладають на підлогу в кухні, ванній, передпокої. Він стійкий до механічних пошкоджень та хімічно агресивних речовин, ударів та появи тріщин.

Останні новини:  Юридические аспекты трудоустройства украинцев в Европе

У чому переваги керамічної плитки для оздоблення кухні?

Для обробки стін та кухонного фартуха оптимально підходить кераміка, яка буває з глянсовою та матовою поверхнею. При виборі плитки слід враховувати загальне оформлення інтер’єру, та підбирати відповідний колір та дизайн, форму та розміри, в ідеалі з однієї колекції для стін та підлоги.

Серед головних переваг кераміки для оздоблення кухні можна назвати наступне:

  1. вогнестійкість;

  2. екологічна безпека;

  3. нескладний догляд;

  4. міцність та твердість;




  5. стійкість до вологи та температурних змін;

  6. гігієнічність;

  7. величезна різноманітність колекцій на будь-який смак.

Останні новини:  Юридические аспекты трудоустройства украинцев в Европе

Особливим попитом користується кераміка для облицювання кухонної стільниці. Таке оформлення міцне, практичне та довговічне, виглядає сучасно та модно. За нею легко доглядати звичайними миючими засобами, оскільки вона не боїться дії абразивних речовин.

Крім кухні, широко використовується плитка для ванної кімнати, при цьому вона має бути міцною, зносостійкою, з низьким водопоглинанням та неслизькою поверхнею. Модним трендом сьогодні вважається сіра кераміка, це благородний колір, що дозволяє підкреслити вишуканість дизайну та створити комфортну та затишну обстановку. При цьому він комбінується с іншими відтінками, наприклад, червоним, фіолетовим тощо.