Остеопатичне лікування: особливості, призначення та застосування

8

Останнім часом остеопатія набуває все більшої популярності. Зокрема, такі послуги пропонує Інститут вертебрології та реабілітації. Це один із різновидів мануальної терапії, який застосовують для лікування хвороб опорно-рухового апарату. Це альтернативна медицина, але її використання дає змогу досягти значного прогресу.

Тож остеопатія в IVR використовується як компонент комплексного лікування, що значно підсилює вплив основних методів. З досвіду можна сказати, що застосування остеопатичних методів значно пришвидшує одужання пацієнтів і досить ефективне у профілактиці хвороб. Саме тому цей метод все частіше застосовується для лікування.

Показання до застосування

Останні новини:  Конструктори Doka - електронні STEM набори для дітей

Призначати собі сеанс остеопатії самостійно не варто — це має робити лікар, якщо для цього є показання. Щоб пройти курс в Україні не потрібно їхати саме до Києва, адже філіали клініки є в таких містах, як Львів та Івано-Франківськ, тож звернутися можна туди, де вам зручніше.

Тож які ознаки є показаннями до застосування остеопатії? Серед них виділяють такі:

  1. порушення постави;
  2. асиметричний розвиток м’язів;
  3. сколіоз, кіфоз і лордоз;
  4. протрузії;
  5. грижі міжхребцевих дисків;
  6. хвороби суглобів;
  7. патології внутрішніх органів.

Як бачимо, симптоми досить узагальнені, тож призначити лікування може лише лікар за результатами огляду. Зазвичай паралельно призначаються інші методи лікування після постановки точного діагнозу. Іноді єдиним симптомом, який непокоїть людину, може бути біль незрозумілого походження.

Тривати сеанс остеопатичного лікування може до пів години, під час якого лікар буде застосовувати різноманітні мануальні техніки. Це буде досить м’яко, адже мануальна терапія не передбачає жорсткого втручання та больових технік. Тож таке лікування є максимально безпечним.

Останні новини:  Центрі сучасної офтальмології: комплексна діагностика та лікування захворювань очей

620284540b192.jpg

Варто пам’ятати, що основні причини проблем із хребтом — це брак фізичних навантажень, слабкість м’язового корсета, малорухомий спосіб життя та сидяча робота. Тож лікар після проведення курсу лікування зазвичай пропонує комплекс вправ, спеціально розроблений під потреби пацієнта. Для реабілітації також можуть застосовуватися заняття на спеціальних тренажерах у супроводі лікаря-реабілітолога.




Регулярне виконання такого комплексу — оптимальна профілактика найрізноманітніших захворювань. Тож не варто його ігнорувати, адже від стану хребта залежить здоров’я всього організму та внутрішніх органів. Також не забувайте про важливість руху. Адже регулярні прогулянки додадуть вам не лише здоров’я, а й гарного настрою.

Останні новини:  CBD продукція: Як вибрати та де купити CBD?