Полярники показали, як зграя пінгвінів зацікавлено розглядає вченого (ВІДЕО)

Вчора,   21:21    226

Українські полярники зі станції «Академік Вернадський» кажуть, що в Антарктиці людям не можна наближатися до тварин, але навпаки це правило не працює.

Чимало мешканців льодяного континенту залюбки розглядають наших учених, розповідають у Національному антарктичному науковому центрі.

«Особливо це стосується найчисленніших сусідів наших полярників – субантарктичних пінгвінів. Здебільшого вони не бояться людей і часом самі виявляють до них цікавість.

Тож якщо присісти на камінчику десь поруч з океаном і поринути в думки, то можна незчутися, як поруч з’явиться чимало пінгвінів», – кажуть у НАНЦ.

Останні новини:  Державі повернули землі археологічного городища на Харківщині (ВІДЕО)

Там опублікували відео, на якому видно, як зграя чорно-білих птахів рушила в бік озонометриста 29-ї Української антарктичної експедиції Сергія Якущенка і стала зацікавлено роздивлятися його. Це сталося на мисі Пінгвін-Пойнт острова Галіндез.

«Інколи ж пінгвіни навіть намагаються спробувати на дзьоб елементи одягу чи екіпірування полярника. Наприклад, посмикати за шнурки на черевиках», – кажуть у НАНЦ.

Крім того, деякі пінгвіни гніздують досить близько до станції, а часом навіть використовують для цього її споруди. Завдяки цьому українські полярники можуть спостерігати за птахами прямо з вікон «Вернадського».

Останні новини:  У Дніпрі автомобіль врізався у трамвай (ВІДЕО)