І ні в чому собі не відмовляйте. Як можна буде використати “тисячу від Зеленського”

Сьогодні,   10:07    201


І ні в чому собі не відмовляйте. Як можна буде використати “тисячу від Зеленського”

Анонсовану тисячу гривень в межах програми «єПідтримка» будуть нараховувати на картку «Національного кешбеку», яку можна відкрити у «Дії». Кошти українці зможуть витрати протягом зими.

Про це повідомив заступник міністра економіки Олексій Соболев в етері телемаратону «Єдині новини», передає Громадське.

Одну тисячу гривень громадяни зможуть отримати незалежно від віку та соціального статусу. Використати гроші можна буде протягом грудня, січня та лютого.

Останні новини:  “Нова програма підтримки”: Зеленський анонсував виплати по тисячі гривень кожному українцю

За ці кошти українці матимуть змогу оплатити комунальні послуги, ліки, транспорт, мобільний звʼязок, купівлю українських книг та інші різноманітні послуги, а також перерахувати гроші на підтримку війська.

«Це додатково підтримає український мікро та середній бізнес. Ці гроші марковані, тобто є визначене коло, куди їх можна спрямувати», — наголосив урядовець.

Соболев сказав, що точна сума, яку витратять на програму, залежатиме від кількості українців, які захочуть нею скористатися. Він навів результати попередньої версії «єПідтримки» — під час пандемії коронавірусу вона коштувала державі близько 8 млрд гривень.

Останні новини:  Вже цієї ночі Україна перейде на зимовий час

Водночас Соболев розповів, що кошти, якими профінансують програму, «не нові» — їх переспрямують із вже наявних програм Мінекономіки та інших міністерств, в межах яких виділені гроші на цей рік не встигають використати.

«Ці кошти ми точно не змогли би спрямувати на армію, адже ці кошти виділені нашими донорами в наш бюджет і там є умови, що їх не можна пускати на військові видатки», — пояснив посадовець.

Останні новини:  “Нова програма підтримки”: Зеленський анонсував виплати по тисячі гривень кожному українцю

З початком повномасштабного вторгнення гроші дозволили перерахувати на потреби української армії. За чотири дні українці надіслали армії з «єПідтримки» 1,5 мільярда гривень. Згодом програму розширили. Українці із зони бойових дій могли отримати 6500 гривень.


inshe.tv