Чи корисна картопля, якщо їсти її щодня

Вчора,   20:00    449

Чим небезпечне регулярне вживання картоплі?

Надмірне вживання картоплі несе у собі реальну загрозу розвитку цукрового діабету та збільшення ваги, заявили лікарі-дієтологи, інформує Ukr.Media.

Найбільша небезпека картоплі полягає у її високому глікемічному індексі. Якщо у глюкози вона дорівнює 100, то у смаженої картоплі — 95, у пюре — 90, а у чипсів — 80. Тобто картопля практично так само швидко підвищує рівень глюкози в крові, як і цукор, пояснили фахівці.

Останні новини:  До яких проблем із серцем призводять захворювання зубів

Це означає, що якщо часто вживати багато картоплі, можна заробити цукровий діабет. Відомо, що вона належить до продуктів з високим вмістом калорій та крохмалю — на 100 г овочу припадає 77 калорій.

Крохмаль порушує засвоєння йоду. Людям, які страждають від нестачі цього мікроелемента, бажано мінімізувати вживання картоплі, додали експерти.

Останні новини:  Експерти розповіли, як мінімізувати ризик зараження сальмонелою

Також лікарі розповіли, чому любителі картоплі можуть фіксувати різкий набір ваги. Річ у тім, що після її вживання частина вуглеводів затримається із запасом у вигляді глікогену.

Решту ми при цьому повинні переробити. Але якщо ніякого фізичного навантаження немає, це відкладеться в жир і може статися «колосальний набір ваги», підсумували дієтологи.


news-xl.net

Останні новини:  Прокидаєтеся ночами в той самий час, ваш організм сигналізує про проблему