Непрофесійно виконуваний масаж небезпечний для хребта

Вчора,   22:00    155


Найнебезпечнішою для масажу областю тіла є спина, попередила в інтерв’ю масажистка.

Масажистка розповіла, що професійний масажист (якщо не остеопат) не чіпає хребет. Він масажує вздовж хребта, опрацьовуючи м’язові затискачі.

Якщо людині виконується доморослий масаж, то максимум, що можна робити – це легкі погладжування, чухання чи постукування. Водночас навіть ці дії не повинні виконуватись, якщо, наприклад, болить спина.

Останні новини:  Медики назвали властиві діабету ознаки високого рівня цукру в крові

Масажистка зазначила, що багато людей, відчувши «простріл» чи болісний дискомфорт у спині, просять когось із близьких розім’яти чи помасувати її. У цьому випадку масаж, що непрофесійно виконується, особливо небезпечний для хребта.

Фахівець підкреслила: за наявності болю в спині не можна її розминати, ходити нею, сильно тиснути, а також тягнути людину за руки.

«Дуже небезпечно робити масаж людині, яка має болі в якійсь області спини. Це може призвести до защемлення нерва, а згодом і до оніміння пальців рук або кінцівок загалом. Також може статися зміщення міжхребцевих дисків, що веде до протрузій, міжхребцевих гриж та розвитку остеохондрозу», – уточнила масажистка .

Останні новини:  Вісім корисних продуктів, які можуть зашкодити здоров’ю

Вона додала, що проходити курс масажу у фахівців раз на півроку корисно практично всім. При деяких видах спорту або сидячій роботі, коли м’язи стають забитими, відвідувати масажиста корисно раз на один-два тижні.


useti.org.ua