Як китайці “шинкують” капусту тоненькими скибочками та дуже швидко

Сьогодні,   15:02    416
Не можете досягнути ідеальної соломки звичайним ножем? Дізнайтеся про китайський метод, який дозволить нашинкувати капусту тонесенькими скибочками без зайвих зусиль.

Шеф-кухар показав метод швидкого шинкування капусти тоненькими скибками

Здавалося б, що такого особливого в нарізці капусти? Береш ніж і шинкуєш. Але кожна господиня знає: саме від того, наскільки тонко та рівно нарізана капуста, залежить і смак салату, і якість квашення, і навіть вигляд готової страви на столі. Особливо це помітно в азійських стравах, де капуста має бути такою тонкою, що аж просвічується.

Останні новини:  Від такої вечері важко відмовитись

Досягнути такого результату допоможе звичайна овочечистка, яка у багатьох просто валяється в кухонній шухляді без діла. Та саме вона може стати справжньою знахідкою для швидкого шинкування. Варто лише зрізати качан, розрізати головку навпіл і можна починати. Легенькими рухами проводимо овочечисткою по капусті, наче малюємо на ній лінії. І ось вже на дошці з’являються акуратні, тоненькі смужечки.

Шеф-кухар показав метод швидкого шинкування капусти тоненькими скибками

Звісно, не все так просто з цим способом. Буває, що овочечистка раптом починає “стрибати” по капусті, особливо якщо та перележала в холодильнику і стала твердою як камінь. Або ж капуста виявляється занадто соковитою, і замість акуратних смужок отримуємо якусь кашу. Тут важливо вибрати якісний інструмент — з гострим лезом та зручною ручкою.




Для квашеної капусти такий метод — просто знахідка. Рівненькі, тоненькі смужечки чудово просолюються, швидко пускають сік і дають той самий хрумкий звук при надкушуванні, який так полюбляють любителі квашенини. А для салатів така нарізка взагалі незамінна — капуста виходить ніжною, соковитою і прекрасно вбирає заправку.

Останні новини:  “Секрети” приготування смачних голубців
Шеф-кухар показав метод швидкого шинкування капусти тоненькими скибкамиШеф-кухар показав метод швидкого шинкування капусти тоненькими скибками

До речі, про салати. Часто можна почути думку, що капуста має бути нарізана “як у столовій” — товстенькими смужками. Але це міф. Тонко нашинкована капуста краще розкриває свій смак, швидше маринується і просто гарніше виглядає на тарілці. Навіть для звичайного салату з морквою така нарізка зробить страву в рази апетитнішою.

Останні новини:  Цим густим кремом можна заправляти все підряд


noviydoctor.com