За десять днів до виборів президента США представниця Демократичної партії Камала Гарріс та представник Республіканської партії Дональд Трамп зрівнялися за рівнем підтримки. Йдеться про сім ключових так званих хистких штатів. Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на соцопитування.

Дані опитування BloombergNews/Morning Consult свідчать, що Гарріс і Трамп йдуть нарівні — з 49% підтримки на кожного в семи штатах (Арізона, Джорджія, Мічиган, Невада, Північна Кароліна, Пенсільванія та Вашингтон). Статистична похибка опитування становить 1 відсоток.

Останні новини:  Участь військ КНДР у російській війні проти України підриває глобальну безпеку - Євросоюз


Щоб перетягнути перевагу, Дональд Трамп має намір мобілізувати виборців, які зазвичай не приходять на вибори. Камала Гарріс намагається залучити жінок і “підібрати” поміркованих республіканців, які не є прихильниками Дональда Трампа.

Останні новини:  Сі Цзіньпін закликав Кім Чен Ина разом "просувати справу соціалістичного будівництва" у світі

Демократка випереджає свого опонента за деякими особистими якостями. Виборці віддають перевагу Гаррісу, коли йдеться про розумово здорового, чесного та милосердного кандидата. Ці виборці також найчастіше вважали Трампа небезпечним.

Однак екс-президент теж має сильні сторони, зокрема багато виборців вважають його досвідченим, патріотом і сильним лідером.




Як пише Bloomberg, Трамп має перевагу у найважливішому – економіці. Приблизно 50% американців у ключових штатах більше довіряють йому в економічних питаннях, тоді як Гарріс – 45%.

Останні новини:  Монголія не заарештувала Путіна: МКС розпочав процес покарання