Skoda Fabia отримала 188-сильну версію Rally2

Сьогодні,   10:00    261
Виробництво найпотужнішої Skoda Fabia обмежено 100 одиницями, зарезервованими для іспанських покупців.


  • Skoda Fabia Rally2 — це спеціальна версія для Іспанії. 
  • Під капотом тюнінгований ABT двигун потужністю 188 к.с. 
  • Буде випущено лише 100 одиниць.

Четверте покоління Skoda Fabia так і не отримало гарячого хетчбека, еквівалента близького VW Polo GTI, незважаючи на те, що воно стало основою для справжнього ралійного автомобіля.  

Тим не менш, останній послужив джерелом натхнення для комплектації Fabia Rally2, обмеженої серії субкомпактного хетчбека для іспанського ринку, що включає оновлення потужності від ABT Sportsline. 

З ралі на дороги

Skoda Fabia Rally2 Limited Edition

Skoda Fabia Rally2 була створена на честь Хосе Антоніо «Кохете» Суареса, астурійського гонщика, який виграв Суперчемпіонат Іспанії з ралі (S-CER) у 2021 та 2023 роках. Таким чином, Fabia Rally2 виграє від підвищення потужності, завдяки чому найпотужніша версія чеського суперміні переходить на територію гарячих хетчбеків. 

Останні новини:  Українці стали активніше купувати ввезені з-за кордону автомобілі віком до 5 років

Skoda Fabia Rally2 Limited Edition

1,5-літровий чотирициліндровий двигун TSI з турбонаддувом налаштований на потужність 190 к.с. (140 кВт) і 290 Нм крутного моменту. Це означає збільшення на 40 к.с. (29 кВт) і 40 Нм порівняно зі стандартною версією, що стало можливим завдяки комплекту ABT Sportsline. Потужність передається на передні колеса виключно через семиступінчасту автоматичну коробку DSG з подвійним зчепленням. 




Крім особливого ефекту, Fabia Rally2 має спортивне шасі, занижене на 15 мм. Він також їздить на новому комплекті чорних 17-дюймових коліс OZ Racing Superturismo WRC, взутих у шини Michelin Pilot Sport 5. 

Дизайн 

Skoda Fabia Rally2 Limited Edition

Skoda Fabia Rally2 не має широкого кузова ралійного автомобіля, але має кілька спортивних штрихів, щоб виділити його з-поміж решти модельного ряду. Родзинкою є колір Mamba Green, який зазвичай зарезервований для моделей Skoda RS. Крім того, яскравий відтінок відповідає Fabia RS Rally2, яку керували Хосе Антоніо Суарес і Альберто Іглесіас Пін на чемпіонаті S-CER. 

Останні новини:  Ford представив оновлений електричний кросовер Mustang Mach-E: авто стало кращим і дешевшим

Інші референції до автоспорту включають задній спойлер і матові чорні задні крила. Що стосується значків, то на передніх крилах є емблема ABT, значки Rally2 і «Cohete» Suarez на дверях багажника, а також лавр на задній стійці в пам’ять про перемоги в Суперчемпіонаті Іспанії з ралі. 

Всередині — чорна оббивка сидінь, спортивне кермо з пелюстками перемикання передач, емблема Rally2 і номерна табличка з підписом водія. 

Останні новини:  Citroen оновив електричний квадріцикл Ami

Skoda Fabia Rally2 Limited Edition

Хосе Антоніо «Коете» Суарес сказав: «Для мене це честь, я дуже схвильований. Skoda поставила моє ім’я на унікальну модель, яка повторює автомобіль, з яким ми змагаємося, і святкуємо перемоги, яких ми досягли з таким зусиллям у Суперчемпіонаті Іспанії з ралі. Без сумніву, це чудовий стимул повторити перемогу в цьому сезоні, як у заліку гонщиків, так і в заліку виробників». 

Skoda Fabia Rally2 буде випущено 100 одиницями, усі зарезервовані для іспанського ринку. Очікувано, спеціальна версія є найдорожчою Fabia з вартістю 30 900 євро. Перші поставки відбудуться в березні 2025 року. Ті, хто першим розмістить свої замовлення, зможуть приєднатися до «Коете» Суареса для поїздки на Fabia RS Rally2 в рамках спеціальної події. 

Фотограф: Skoda
Фотограф: Skoda
Фотограф: Skoda
Фотограф: Skoda


motorcar.com.ua