DS Automobiles представив болід для нового сезону Formula E

Сьогодні,   19:00    143


DS Automobiles представив болід для нового сезону Formula E




DS Automobiles готовий до написання чергового символічного розділу власної історії. Французький виробник автомобілів та електромобілів преміум-класу, який бере участь у Чемпіонаті світу Formula E ABB FIA починаючи з другого сезону існування цієї серії, вже здобув два подвійні титули (у заліку пілотів та у заліку команд, в період 2019-2020 рр.) і тепер готується до участі у своєму ювілейному 10-му сезоні змагань у повністю електричній гоночній серії.

Бренд DS Automobiles співпрацює з командою PENSKE AUTOSPORT починаючи ще з 2022 року. Сьогодні партнери представляють гоночний болід DS E-TENSE FE25 (покоління Gen 3 Evo), офіційний публічний дебют якого відбудеться у Валенсії (Іспанія) в період з 4 по 7 листопада під час передсезонних тестів до початку 11 сезону.

Завдяки темно-чорній лівреї, яка характеризується золотими смугами, гоночний болід DS E-TENSE FE25 вирізняється привабливим дизайном. Але особливо він вирізняється абсолютно новою силовою установкою. Цей передовий технологічний блок, який розроблявся підрозділом DS Performance протягом двох років, поєднує в собі усі ноу-хау в галузі електротехніки від Бренду DS Automobiles: безпосередньо електромотори, інвертор-перетворювач струму, механічні трансмісії-редуктори для електромоторів.

Останні новини:  Хетчбек Peugeot 208 перетворили на стильний суперкар – ціна доступна

У поєднанні з двомоторним повним приводом сумарною потужністю 350 кВт та новими шинами, що гарантують оптимальне зчеплення з дорогою, повністю електрична силова установка має бути більш зручною у керуванні та ефективнішою, ніж попередня

З досвідченим пілотом Жаном-Еріком Вернем (Jean-Eric Vergne), єдиним дворазовим чемпіоном перегонів Formula Е та рекордсменом за кількістю поул-позицій, а також новим талановитим гонщиком Максиміліаном Гюнтером (Maximilian Günther), гоночний болід DS E-TENSE FE25 та команда DS PENSKE мають сягнути нових вершин успіху.

Цілі франко-американської команди чіткі та зрозумілі: продовжити здобувати чудові результати, які ми бачили в кваліфікації (DS PENSKE є рекордсменом за кількістю стартів з першого ряду в 10 сезоні перегонів), покращити темп в гонці, потрапити в число визнаних лідерів серії та набрати максимальну кількість балів і подіумів.

Останні новини:  Ауді показала цікавий електромод на базі відомої моделі

Після того, як тестування у Валенсії офіційно дасть «зелене світло» старту 11 сезону перегонів, новий Чемпіонат Світу ABB FIA Formula E вважається офіційно розпочатим. Він нараховує 17 гонок по всьому світу. Перший раунд перегонів відбудеться в Сан-Паулу (Бразилія) вже 7 грудня 2024 року.

Основні технічні характеристики гоночного боліду DS E-TENSE FE25:

  • Силовий агрегат, розроблений підрозділом DS Performance
  • Повний привод з двома електромоторами
  • Передній мотор потужністю 250 кВт, задній мотор потужністю 350 кВт
  • Максимальна сумарна потужність 350 кВт або 476 к.с.
  • Максимальна швидкість 280 км/год (оптимально під перегони вуличними трасами)
  • Динаміка розгону від 0 до 100 км/год – менше двох секунд
  • Електрична система гальмування Brake-By-Wire на чотирьох колесах
  • Можливість рекуперації енергії при гальмуванні – до 600 кВт
  • Близько 50% енергії, яка використовується під час гонки, отримується завдяки рекуперації під час гальмування

Еудженіо Францетті (Eugenio Franzetti), директор підрозділу DS Performance, заявив: «Для нашого Бренду DS Automobiles проведення цього гоночного сезону має навіть більше значення, ніж титул. Перш за все, ми розпочинаємо наш ювілейний 10-й сезон у перегонах Formula E! Починаючи з 2015 року, наш Бренд брав участь у 121 гонці, здобув 4 чемпіонські титули та 16 перемог, а також 51 подіум та 24 поул-позиції – це виняткові досягнення! Крім того, зараз ми представляємо гоночний болід з абсолютно новим дизайном, конструкцією, силовою установкою, що були розроблені спеціалістами гоночного підрозділу DS Performance. Сьогодні я особливо пишаюся величезною роботою, яку доклали наші інженери та механіки за останні два роки. Впевнений, що гоночний болід DS E-TENSE FE25 стане для нас величезним надбанням та приведе команду DS PENSKE до нових успіхів».

Ключові досягнення Бренду DS Automobiles у перегонах Formula E:

  • 121 гонка;
  • 4 чемпіонські титули;
  • 16 перемог;
  • 51 подіум;
  • 24 поул-позиції.
Останні новини:  Представлений Jeep Compass 2025

Приєднуйтесь до чемпіонів та переможців, приєднуйтесь до Бренду DS Automobiles – обирайте бажаний автомобіль DS зі складу в Україні вже сьогодні!


avtomir.ua