Пора року навіяла: печиво “Осінній листочок”

Сьогодні,   12:31    185

Ми подумали, що печиво “Осінній листочок” стане ідеальним варіантом для затишного чаювання або доповнення до святкового столу. Його легко приготувати з простих інгредієнтів, які зазвичай є на кухні, а вигляд у формі листочків додає осіннього шарму.

Інгредієнти

Борошно — 430 г

Цукор — 120 г

Олія — 160 мл

Яйця — 4 штуки

Розпушувач тіста — 2,5 чайної ложки (10 г)

Ванільний цукор — 10 г

Сіль — 0,5 чайної ложки

Останні новини:  Як засолити сало, щоб шкірка вийшла м’яка і легко відкушувалась

Какао — 4 чайні ложки

Приготування

Пісочне печиво Осінній листочок

Почніть з приготування основи для пісочного тіста. Змішайте яйця з цукром, олією, сіллю та ванільним цукром. Додайте розпушувач і поступово всипайте борошно. Замішуйте до отримання тіста рідкої консистенції.

Далі розділіть його на дві рівні частини. В одну з них додайте какао і ретельно перемішайте. Тепер до кожної частини (темної і світлої) поступово всипайте борошно і замісіть тісто до еластичного стану. Обидві частини тіста мають бути м’якими та легко піддаватися формуванню.

Після того відщипніть від кожної частини тіста невеликі шматочки й сформуйте з них кульки. Потім розкачайте їх у валики, після чого поєднайте темний та світлий валики разом, злегка притискаючи їх, щоб створити форму листочка. Одну сторону печива вмокніть у цукор, а потім ножем або зубочисткою намалюйте прожилки на поверхні, щоб надати печиву вигляду осіннього листка.

Останні новини:  Як обсмажувати рибу: помилки, яких припускається кожна друга господиня

А вже потім викладіть заготівлі на деко, застелене пергаментним папером. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте печиво приблизно 15 хвилин.

А ще от вам від нас бонус у вигляді креативу:

  • Підсипте трохи коричного цукру до світлої частини тіста, щоб додати аромату.
  • Для яскравішого вигляду можна пофарбувати частину тіста натуральними барвниками, як-от морквяний сік чи шпинатний порошок.
  • Якщо хочете отримати більш розсипчасте печиво, замініть частину олії на вершкове масло.
Останні новини:  Салат за 5 хвилин, смачний, ситний і варити нічого не треба



odnaminyta.com