Айтівець судиться за право розкопати сміттєзвалище. Там загубився його жорсткий диск з біткоїнами на $0,5 млрд

Вчора,   21:00    503

39-річний житель Великої Британії Джеймс Ховеллс вже десять років намагається виправити прикру помилку і відшукати свій жорсткий диск із 7500 біткоїнами на місцевому смітнику, але місцева влада не дає дозвіл.

У 2013 році Ховеллс випадково викинув у смітник жорсткий диск із 7500 біткойнами, які майнив кілька років. Вартість цієї криптовалюти зросла настільки, що сьогодні цей жорсткий диск містив би в собі понад 500 мільйонів доларів. Тож не дивно, що чоловік вже багато років веде боротьбу з владою Ньюпорта, яка відмовляє йому у доступі до сміттєзвалища, стверджуючи, що це може завдати величезної шкоди навколишньому середовищу, пише НВ.

Останні новини:  Дівчина використовує ChatGPT, щоб вигравати суперечки з хлопцем

Тепер Ховеллс подав позов, аби змусити місцеву владу дати йому шанс знайти свої гроші. У позові він вимагає відшкодування 495 314 800 фунтів стерлінгів, що приблизно дорівнює втраченій ним сумі. Як пише Wales Online, чоловік не сподівається отримати ці гроші від влади, але вважає, що це може змусити чиновників дати «зелене світло» для пошуків.

The Register пише, що протягом останніх десяти років Ховеллс кинув роботу в ІТ і зібрав команду людей, готовий шукати біткоїни разом з ним, за частку від знайденої суми. Сам чоловік планує зберегти близько 30% суми. Важко спрогнозувати, чи новий крок у боротьбі з місцевою владою дасть якийсь результат. Поки чиновники наполягають, що не можуть дозволити розкопки через наявні ризики.

Останні новини:  Будь ласка, не треба: кішка із запискою біля супермаркету розсмішила містян