Білий наліт на язиці може бути ознакою небезпечних порушень в організмі

Сьогодні,   09:00    275


Білий наліт на язиці може бути ознакою небезпечних порушень в організмі

Поява білого нальоту на язиці може пояснюватися грибковою інфекцією або порушеннями в роботі органів шлунково-кишкового тракту, попереджають медики.

В інтерв’ю терапевта Шота Каландії було перераховано небезпечні порушення в організмі, ознакою яких є білий наліт на язиці. Медик зауважив, що появі такого нальоту сприяють скупчення, що виникають між сосочками язика та стан із мікрочастинок мікроорганізмів, їжі, відпрацьованих клітин.

Останні новини:  Названо 5 найкорисніших для шлунка перекусів

«У більшості випадків наліт на язиці не викликає жодних скарг, проте ці зміни можуть супроводжуватися такими симптомами, як неприємний запах з рота, печіння та почервоніння слизової оболонки ротової порожнини, зниження апетиту», – попередив Каландія.

Лікар уточнив, що однією з причин нальоту є пристрасть до їжі із високими рівнями насичених жирних кислот, холестерину. Подібний тип харчування негативно впливає на баланс мікрофлори в ротовій порожнині, через що вона активніше уражається грибковими інфекціями.

Останні новини:  Кардіолог пояснив, чому “помолодшали” серцеві хвороби

«Поява білого нальоту на язиці є одним із нечисленних симптомів розвитку кандидозу ротової порожнини – молочниці», – сказав лікар Каланія.

Говорячи про інші небезпечні порушення в організмі, ознакою яких є білий наліт у роті, медик перерахував такі патології.

  • Гастрит.
  • Виразкова хвороба.
  • Панкреатит.
  • Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба (ГЕРХ).
  • Хвороби шлунка та підшлункової залози.
  • Хвороби жовчного міхура та жовчовивідних шляхів.
Останні новини:  Названо ТОП-5 заходів по збереженню мозку здоровим до глибокої старості

Експерт порадив при появі білого нальоту звертатися до лікаря.


lady.kyiv.ua