Які речі не можна зберігати у вакуумних пакетах – поради досвідчених господинь

Сьогодні,   16:20    97

Вакуумні пакети – чудовий спосіб зберігати порядок у шафі і заощадити місце. Але будьте обережні, коли будете складати в них речі. Для деякого одягу такий спосіб зберігання протипоказаний.

Якщо ви плануєте провести сезонну ревізію в шафах, щоб подалі сховати літні речі і на їхньому місці розвісити теплі осінні та зимні, вам можуть знадобитися вакуумні пакети.

Плюси зберігання речей у вакуумі

Це дуже зручна річ. Бувають різної форми та розмірів, тому складати в них можна все, починаючи від футболок і закінчуючи курточками, пальто і ковдрами-подушками.

Останні новини:  Як утеплити вікна та підвищити температуру в кімнаті навіть за лютих морозів

Плюси такого зберігання очевидні:

● речі не брудняться і не припадають пилом;

● можна бути спокійним за те, що ваш улюблений светр чи шубу не зіпсує міль – вона не зможе потрапити в пакет;

● ваш одяг буде захищеним від вологи (бувають різні ситуації, коли навіть це

● оскільки зайве повітря з пакета викачується, він стискається до мінімальних розмірів. Це означає, що на полиці чи і ящику вміститься набагато більше речей. А у вас залишиться більше вільного місця для нових.

Однак, незважаючи на всі переваги, такий спосіб зберігання одягу має свої недоліки.

Останні новини:  Як група крові впливає на характер людини

Який одяг не люблять вакууму

У такому спресованому вигляді деякі речі відчувають себе не дуже комфортно. Те, як деякі з них виглядають після зберігання, може вас дуже засмутити. Деякі втрачають товарний вигляд, але їх ще можна врятувати. А деяким «реанімація» вже не допоможе.

Ці вироби досвідчені господині точно не радять вакуумувати.

Натуральні тканини, які легко мнуться. Це стосується, наприклад, шовку. Після вакуумного пакету блузку з такої тканини доведеться довго відпарювати й прасувати.

Останні новини:  Експерти розповіли, як цікаво застосувати фольгу в побуті

Шкіряні речі. На них з’являться заломи і складки, які розгладити складно. А от з тріщинами взагалі не можна нічого зробити. Тому шкірянки краще все-таки зберігати на вішаках.

Хутряні речі. Натуральні волокна сильно стиснуться і втратять звичний обсяг и вигляд. Плюс вони будуть стирчати у різні боки.

Експерти кажуть, що навіть речі, які чудово переносять вакуумування, раз на 4-6 місяців необхідно діставати з пакетів, щоб вони «подихали». Це допоможе уникнути затхлого запаху.