Науковці знайшли згадки про давню ядерну війну на шумерських таблиці

Сьогодні,   19:30    95

На шумерських табличках знайшли зображення ядерної бомби і наслідки її застосування, пише Успіх in UA.

Стародавні шумери залишили після себе безліч записів на глиняних табличках, розшифрувавши які, вчені припустили, що ця загадкова цивілізація загинула внаслідок цілеспрямованих руйнівних дій.

Стародавні шумери не асимілювалися з найближчими народами і не стали здобиччю загарбників, просто тисячі років тому на шумерські міста впали ядерні бомби! Потім на ці території прийшла молода ассірійська держава, яка зайняла і відбудувала деякі порожні шумерські міста, повідомляє cikavosti.com.

Якщо ж говорити про те, коли і за яких умов зникла цивілізація шумерів, ось що нам можуть підказати стародавні глиняні таблички:

«Шумер спіткала сильна катастрофа, величезний ураган, який прийшов невідомо звідки, знищивши міста, після чого піднявся вогненний вітер. Сонце не світило вдень, а вночі, світив Місяць, не було видно зірок. Повітря стало отруєним, не росли рослини, міста стали безлюдні».

Стародавні шумери стверджували, що перед цим лихом боги покинули храми і людей. В древньому документі під назвою «Плач Урука» присутні записи, де говориться, що боги пішли в сусідні гори і сховалися там. Може, це була спланована операція. Практично всі міста спорожніли, записи не містять інформації про будь-яку війну, складається враження, що це була цілеспрямована акція.

Останні новини:  Вчені впіймали сигнал від нелюдського розуму у нашій галактиці

Опис сходиться з наслідками, які бувають після ядерного вибуху: випадали отруйні дощі, вогненний вітер обпалював, вода в річках і водоймах стала гірка і т. д.

Можна припустити, що Стародавній шумер наздогнала якась епідемія, але в цьому випадку опис містив би зовсім інші подробиці. До того ж, наприклад, чума ніяк не вплинула на затемнення неба, не породила гарячий вітер і не змінила смак води.




Події в Шумері що відбувалися тисячі років тому стали прообразами деяких біблійних історій. Багато вчених сходяться на думці, що руйнування міст Содому і Гомори зовсім не міф, описані подробиці дуже нагадують вибух ядерної бомби. Звичайно, не одразу віриться, що в глибоку давнину люди володіли знаннями про розщеплення атомного ядра.

Останні новини:  Геологи в КНР визначили найтовстіший льодовик на водонапірній вежі Азії

Але уявіть, якщо б нашу сучасну цивілізацію знищила атомна війна, нашим спадкоємцям через тисячі років також було б дуже важко повірити, що колись існували люди з високим рівнем знань і технологій.

До речі, стародавні шумери стверджували, що відоме всім Мертве море одержало відомі нам властивості якраз внаслідок давньої ядерного «бомбардування».

Останні новини:  Науковці знайшли найдавніше крилате насіння віком 360 млн років