У Туреччині знайшли військову споруду часів правління Констанція ІІ

Сьогодні,   14:30    185

Під час розкопок у Туреччині археологи виявили історичну римську військову споруду, яка датується періодом правління Констанція II, пише Успіх in UA.

Раніше це місце мало релігійну функцію, а саме місто вважається одним із найстаріших поселень у світі.

У стародавньому місті Хасанкейф, розташованому на південному сході Туреччини, археологи розкопали залишки римської військової споруди, якій, як вважають, близько 1600 років. Це відкриття додає до довгої і багатої історії Хасанкейфа, одного з найстаріших безперервно заселених поселень у світі, повідомляє focus.

Останні новини:  У Сатурна вперше знайшли троянський астероїд

Розкопки під керівництвом команди з Університету Мардіна Артуклу проводять у замку Хасанкейф, що височіє на 135 метрів над річкою Тигр.

Це місце, відоме також під історичною назвою “Хісно Койфа”, виконувало релігійну функцію у візантійський період і з того часу перебувало під владою низки імперій, зокрема Емевидів, Аббасидів і Османів. Розкопки розпочалися у 1980-х роках з метою розкрити більше історичних шарів.

Останні новини:  Вчені виростили у лабораторії справжні шматки сала на каркасах із жита
У Туреччині знайшли військову споруду часів правління Констанція ІІ

Цьогорічна знахідка особливо примітна, оскільки підтверджує історичні згадки про римську військову споруду в Хасанкейфі, яка досі залишалася неідентифікованою.

Вважається, що споруда датується періодом правління римського імператора Констанція II. Доцент Зекай Ердал, який керував дослідженнями, підтвердив, що порівняння кам’яної кладки і будівельної техніки з іншими римськими будівлями було ключовим для ідентифікації споруди.




Це відкриття демонструє важливість продовження археологічних робіт у Хасанкейфі, проливаючи світло на його стратегічну роль у римський період і сприяючи нашому розумінню складної історії регіону.

Останні новини:  Місія НАСА шукатиме ознаки умов для зародження життя на супутнику Юпітера