Український танк знищив колону російської техніки в Курській області (відео)

Сьогодні,   11:31    1746

Колона, яка намагалася прорватися лівим флангом українських військ, була зупинена після танкового обстрілу.

У результаті засідки було знищено кілька російських автомобілів, у тому числі БТР «ВПК-Урал», БТР-80, УАЗ-452 і танк з мінним плугом. Місце засідки геолокували на трасі Рильськ-Кореново-Судья, приблизно за 5 кілометрів на південь від Ольгівки.

Повідомляється, що російська колона прямувала в бік сіл Зелений Шлях і Новоіванівка, продовжуючи спроби прорвати рубежі оборони ЗСУ. Це просування було частиною більшого наступу російських військ у цьому районі, причому українські військові аналітики відзначають значну концентрацію ворожих військ і техніки.

Останні новини:  Громадянин Греції потрапив в полон до ЗСУ: історія Олександроса Цілікаса (відео)

Український проект DeepState підтвердив, що російські війська спочатку просунулися в напрямку цільових сіл, але врешті-решт були зупинені після запеклого опору.

«Сьогодні під Новоіванівкою був неймовірно важкий день. Нашим артилерійським підрозділам і операторам безпілотників довелося вступити в прямий бій. Хоча ворог спочатку закріпився біля Снагоста, до кінця дня його було повністю зупинено», – повідомили аналітики DeepState.

Успіх просування росіян пояснюється тим, що вони зібрали потужні сили в цьому районі, що підкреслило проблеми для українських військ у координації їхньої оборони. Одним із важливих факторів було виявлено відсутність безперебійної координації між українськими підрозділами, багато з яких були зібрані з різних бригад і організовані у формування на рівні роти та батальйону.

Останні новини:  В МВС показали знищений росіянами Торецьк (відео)

Незважаючи на ці виклики, українські війська продемонстрували свою стійкість і тактичні можливості, наразі успішно відбиваючи наступ росіян.